Φωτογραφία από τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε μετά το τέλος της συνάντησης. Από αριστερά προς τα δεξιά: Γιώργος Βουγιουκαλάκης (Οργανωτικός υπεύθυνος της συνάντησης), Κοσμάς Στυλιανίδης (Πρόεδρος ΟΑΣΠ), Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος (Δήμαρχος Θήρας), Μιχάλης Φυτίκας (Πρόεδρος ΙΜΠΗΣ)

Στις 27 – 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη Διεθνής Συνάντηση Εργασίας για την καλδέρα της Σαντορίνης.

Οι κύριοι στόχοι της συνάντησης ήταν να συζητηθούν και να σχολιαστούν όλα τα στοιχεία των ερευνών για:

  • Το ηφαίστειο της Σαντορίνης, τη γέννηση, την εξέλιξη και τον τρόπο συμπεριφοράς του
  • Τα φαινόμενα που εκδηλώνονται από τον Ιανουάριο του 2011 στην περιοχή της καλδέρας, την ερμηνεία τους και την εκτίμησή τους σχετικά με τη σημερινή κατάσταση του ηφαιστείου
  • Τη λειτουργία των συστημάτων παρακολούθησης του ηφαιστείου και προτάσεις για συμπλήρωση και βελτίωσή τους
  • Τις μελέτες και τα μέτρα που στοχεύουν στην εξασφάλιση της προστασίας των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης τόσο από αναίτιες φήμες και διαδόσεις, όσο και από την όποια εξέλιξη του σημερινού φαινομένου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 40 επιστήμονες, οι μισοί από τους οποίους δραστηριοποιούνται σε Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα, ενώ οι υπόλοιποι είναι διεθνούς κύρους Ευρωπαίοι Ερευνητές.

Η συνάντηση οργανώθηκε από το ΙΜΠΗΣ, την ομάδα του ερευνητικού προγράμματος MeMoVolc του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Επιστημών και του Ευρωπαϊκού προγράμματος EPOS, στο πλαίσιο αντίστοιχων επιστημονικών συναντήσεων σε διάφορα Ευρωπαϊκά ηφαίστεια.

Ο Δήμος Θήρας συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία της συνάντησης με την ουσιαστική υποστήριξή του.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email