Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα επιδιώκει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

hatzimarkos_george_w250
Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εντός των αμέσως επόμενων ημερών θα επιδιώξουν οι φορείς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, βάσει της απόφασης που ελήφθη στην σύσκεψη φορέων την οποία συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στον γραφείο του στην Ρόδο, το περασμένο Σάββατο, με θέμα τα κυοφορούμενα δημοσιονομικά μέτρα ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου.

Τη δυνατότητα συνάντησης με τον ίδιο τον πρωθυπουργό ανέλαβε να διερευνήσει ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Γάκης και μάλιστα άμεσα, λόγω του εξαιρετικά επείγοντος του θέματος και αν αυτή δεν είναι εφικτή, τότε θα επιδιωχθεί συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπου θα παρουσιαστούν τα επιχειρήματα των εκπροσώπων των νησιών, στην προσπάθεια αποτροπής της λήψης των συγκεκριμένων μέτρων.

Σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι πλέον δεν γίνεται λόγος μόνο για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που είναι βέβαιο ότι θα καταργηθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο, αλλά για ένα καταστροφικό πακέτο φοροεισπρακτικών μέτρων, αποκλειστικά για να νησιά του Αιγαίου, τα οποία, εφόσον ισχύσουν και σε συνδυασμό με τα όποια μέτρα ισχύσουν συνολικά για όλη την Ελλάδα, θα έχουν ως αποτέλεσμα τον ξαφνικό οικονομικό θάνατο των νησιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη