Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας για το Νοσοκομείο Θήρας

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 31/5 η αιτηθείσα από τον Δήμο Θήρας σύσκεψη με θέμα την άμεση έναρξη της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας. Συμμετείχαν οι Υπουργοί κ. Α. Ξανθός και κ. Π. Πολάκης, ο Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας κ. Γ. Μπασκόζος η Δ/ντρια της 2ης ΥΠΕ κ. Ο. Ιορδανίδου, ο πρόεδρος της ΑΕΜΥ κ. Μ. Σταύρου, ο κ. Μ. Ρούσσος μέλος του ΔΣ της ΑΕΜΥ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τον Δήμο Θήρας εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος κ. Ν.Ζώρζος, η Αντιδήμαρχος κ. Ρ.Μπελλώνια, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Α.Σιγάλας, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Χ.Δαρζέντας και Σ.Κίτσου.

Παρακάτω είναι σχηματικά αποτυπωμένα τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση και οι δεσμεύσεις που εξασφαλίστηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Τα θέματα που έθεσε προς συζήτηση η αντιπροσωπεία της ΣαντορίνηςΤα θέματα για τα οποία δεσμεύτηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας
- Τροποποίηση άρθρων της προγραμματικής σύμβασης.- Τροποποίηση του άρθρου 8 της προγραμματικής σύμβασης.
- Εκπροσώπηση της Θήρας στο ΔΣ της ΑΕΜΥ με περισσότερα μέλη.- Θα εξεταστεί η εκπροσώπηση στο ΔΣ της ΑΕΜΥ με δεύτερο μέλος από τη Σαντορίνη.
- Προσλήψεις Θηραίων πολιτών σε θέσεις που δεν καλύπτονται από άλλους.- Στο θέμα των προσλήψεων θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις, ενώ σε περίπτωση μη κάλυψης μιας θέσης, αυτή θα επαναπροκυρηχθεί.
- Προγραμματισμός της ΑΕΜΥ για την αγορά Αξονικού Τομογράφου.- Επίσπευση των διαδικασιών για την αγορά Αξονικού Τομογράφου.
- Αναγκαιότητα συμμετοχής της θηραϊκής κοινωνίας στη λειτουργία του Νοσοκομείου, με τη διάθεση κατοικιών για τις απαραίτητες ειδικότητες- Ζητήθηκε η συμμετοχή της κοινωνίας της Σαντορίνης στη λειτουργία του Νοσοκομείου.
- αναγκαιότητα ανοικτής συνεδρίασης της ΑΕΜΥ στο νησί με τη συμμετοχή κοινωνικών φορέων.- Δέσμευση ότι σύντομα η ΑΕΜΥ θα συνεδριάσει στο νησί με τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων.

Στo Δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Θήρας αναφέρει επίσης πως “διαπαραταξιακά παρακολουθεί τις διαδικασίες για την επίτευξη του τελικού στόχου που δεν είναι άλλος από την έναρξη της σωστής λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη