Συναυλία με αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, την Παρασκευή στο Καμάρι

Συναυλία έντεχνης ελληνικής μουσικής με το συγκρότημα “Έμμελον” θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25/9, ώρα 20:00, στο γήπεδο μπάσκετ του Καμαρίου.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα με στόχο να αναδείξει και κυρίως να διατηρήσει την αξία του διαχρονικού ελληνικού τραγουδιού. Έχει πλούσια δράση από το 2004 έως σήμερα αφού έχει δώσει πολλές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στο έργο όλων των σημαντικών συνθετών της έντεχνης μουσικής (Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοΐζο, Στ. Ξαρχάκο, Γ. Μαρκόπουλο κ.α.) και ποιητών-στιχουργών (Ο. Ελύτη, Ν. Γκάτσο, Λ. Παπαδόπουλο, Μ. Ελευθερίου κ.ά.) το “Έμμελον” παρουσιάζει στις παραστάσεις του μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα του έργου τους.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί και η εκδήλωση της Παρασκευής, της οποίας το πρώτο μέρος θα περιλαμβάνει τραγούδια των παραπάνω δημιουργών, όπως επίσης και τραγούδια των εκπροσώπων της σύγχρονης έντεχνης μουσικής σκηνής (Σ. Μάλαμα, Π. Θαλασσινού, Ο. Περίδη, Α. Ιωαννίδη κ.α.), ενώ το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο ποιητή και στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Το μουσικό αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο περιλαμβάνει τραγούδια σε μουσική σημαντικών δημιουργών (Σ. Ξαρχάκου, Μ. Λοΐζου, Σ. Κουγιουμτζή  κ.ά.) που έγιναν γνωστά μέσα από τις φωνές δημοφιλών ερμηνευτών (Γ. Μπιθικώτση, Γ. Νταλάρα, Χ. Αλεξίου, Β. Μοσχολιού κ.ά.).

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Θήρας και η είσοδος στο κοινό είναι δωρεάν.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη