Συναυλία της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων στη Σαντορίνη την Κυριακή

Κλικ για μεγέθυνση
Κλικ για μεγέθυνση

Προορισμός για όλο το χρόνο στοχεύει να γίνει η Σαντορίνη σύμφωνα με τη σχετική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Δήμος Θήρας και για να επιτευχθεί ο στόχος, χρειάζονται, μεταξύ άλλων, ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η αρχή του χειμερινού πολιτιστικού προγράμματος λοιπόν γίνεται με τη Συναυλία της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ) που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, ώρα 20:00, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων αποτελεί έναν ομώνυμο, μη κερδοσκοπικό και ανεξάρτητο σύλλογο, ο οποίος ιδρύθηκε το 1998 από γονείς, καθηγητές ωδείων, συνθέτες και πανεπιστημιακούς, με σκοπό την εκπαίδευση νέων μουσικών. Μέλη της ΑΣΟΝ είναι μαθητές και μαθήτριες από σχεδόν όλα τα ωδεία της χώρας, ενώ δεκάδες νέες και νέοι μουσικοί που στελεχώνουν σήμερα τις επαγγελματικές ορχήστρες της Αθήνας έχουν χτίσει την εμπειρία τους στα αναλόγια της ΑΣΟΝ.

Η συναυλία στη Σαντορίνη θα δοθεί από την Μικρή Συμφωνική της ΑΣΟΝ με 28 μέλη. Θα περιλαμβάνει την συμφωνική εισαγωγή “Κοριολανός” του Μπετόβεν, το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε σολ μείζονα του Μότσαρτ και τη συμφωνία “Της εκπλήξεως” του Χάυντν.

Εξάρχων της Ορχήστρας θα είναι ο σολίστ στο βιολί Θοδωρής Μουζακίτη. Στην ορχήστρα συμμετέχει επίσης και ο Θηραίος βιολιστής Αντώνης Πρέκας. Μαέστρος θα είναι ο Μουσικός Διευθυντής της ΑΣΟΝ, Παύλος Σεργίου.

symfoniki_neon_athinasΕκτός από τη συναυλία της Κυριακής που θα είναι ανοιχτή προς το ευρύ κοινό, το πρωί της Δευτέρας 16/11 θα πραγματοποιηθούν τρεις ακόμα εκπαιδευτικές συναυλίες στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ για τα παιδιά των σχολείων του νησιού. Η ΑΣΟΝ θα διαμορφώσει ένα 50λεπτο μουσικό πρόγραμμα, μέσα από το οποίο τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τους ήχους των οργάνων μιας συμφωνικής ορχήστρας, ενώ ταυτόχρονα θα ακούσουν γνωστές κλασικές μελωδίες.

Η είσοδος και για τις τέσσερις συναυλίες είναι ελεύθερη, ενώ την μετακίνηση των παιδιών έχει αναλάβει ο Δήμος Θήρας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη