Συναυλίες με το 8tetto το Σαββατοκύριακο στο Μπελλώνειο

8tettoΤην ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της όπερας θα έχουν μικροί και μεγάλοι στη Σαντορίνη με τις δύο παραστάσεις του φωνητικού συνόλου 8tetto (οκτέττο) που έχει προγραμματίσει για τις 21 και 22 Νοεμβρίου ο Δήμος Θήρας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το απόγευμα του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου, στις 18:00, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό κέντρο, το 8tetto έχει ετοιμάσει την παράσταση “Τι τρέχει με την όπερα;” δίνοντας την δυνατότητα σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών να κατανοήσουν την τέχνη του μουσικού θεάτρου συμμετέχοντας ενεργά.

Τι είναι η όπερα; Τι κάνει ένας μαέστρος; Μπορούν οι γάτες να τραγουδήσουν όπερα; Ποιος είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της παράστασης; Όλα αυτά θα βρουν απάντηση στην παράσταση που θα διαρκέσει μία περίπου ώρα.

Το βράδυ της Κυριακής 22 Νοεμβρίου, ώρα 20:00, επίσης στο Μπελλώνειο, το 8tetto θα δώσει μία a cappella συναυλία με κομμάτια από την προκλασική ως τη σύγχρονη μουσική.

Τραγούδια όπως η “Habanera” από την “Carmen” του G.Bizet και “Η λίμνη των κύκνων” του Tchaikovsky συναντούν το “Skyfall” της Adele, το “Because” των Beatles, το “What a wonderful world” του L.Armstrong, αλλά και την ελληνική μουσική (από παραδοσιακή μουσική ως τον Μ.Χιώτη). Όλα αυτά τραγουδιούνται ζωντανά μόνο με τις φωνές, χωρίς συνοδεία μουσικών οργάνων και παντρεύονται σε ένα πρόγραμμα που ενθουσιάζει. .

To 8tetto αποτελείται από τους:
Σοπράνο: Δεληγιάννη Πένυ, Στριφτόμπολα Μαριλένα
Άλτο: Μάλαμα Σοφία, Τζίτζικα Αντωνία
Τενόρος: Πακάκης Σταμάτης, Ζιάζιαρης Νίκος
Μπάσο: Καπάνταης Ηλίας, Φαρής Αλέξανδρος

Τον περασμένο Ιούλιο το 8tetto είχε βρεθεί πάλι στη Σαντορίνη, καλεσμένο του Δήμου Θήρας, για τέσσερις μουσικές εκπλήξεις στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, στα Φηρά και στην Οία με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο από τις καλοκαιρινές εμφανίσεις στο νησί.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη