Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στις 25/1

Συνεδριάζει το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, ώρα 11:00, στη Ρόδο, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, με τα εξής προς συζήτηση θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Εκλογή Γραµµατέα Περιφερειακού Συµβουλίου Νοτίου Αιγαίου
Εισηγήτρια: κα. Μπαφίτη Ανδριάνα – Γεωργία

ΘΕΜΑ 2ο
Επικύρωση πρακτικών της 15ης/19-12-2013 και 16ης/20-12-2013 και 17ης/30-12-2013 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συµβουλίου
Εισηγήτρια: κα. Μπαφίτη Ανδριάνα – Γεωργία

ΘΕΜΑ 3ο
Κτηµατολόγιο Ρόδου, Κω – Λέρου
Εισηγήτρια: κα. Καφαντάρη Ευθαλία

ΘΕΜΑ 4ο
Τροποποίηση Τεχνικού Προγράµµατος και Προϋπολογισµού Νοµού ∆ωδεκανήσου για το οικονοµικό έτος 2014
Εισηγητής: κ. Φ. Χατζηδιάκος
Τροποποίηση Τεχνικού Προγραµµάτων ΠΕ Κυκλάδων έτους 2014
Εισηγητής: κ. Γ. Πουσσαίος

ΘΕΜΑ 5ο
Έγκριση Οικονοµικού Απολογισµού έτους 2013 και προϋπολογισµού οικονοµικού έτους 2014 της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ.
Εισηγήτρια : κα. Φτακλάκη Παρασκευή – Ελευθερία

ΘΕΜΑ 6ο
Συγκρότηση Περιφερειακού µηχανισµού για την εκπόνηση Ολοκληρωµένου Σχεδίου ∆ράσης για την ανάπτυξη και υποστήριξη της Κοινωνικής Επιχειρηµατικότητας στη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.
Εισηγητές : κ. Γ. Πουσσαίος – κ. Φ. Χατζηδιάκος

ΘΕΜΑ 7ο
Α) «Έγκριση της Α’ φάσης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΕΠΑΑ) 2014-2020».
Β) «Έγκριση της Α΄ φάσης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράµµατος ∆ιαχείρισης της Θάλασσας, Αλιείας & Υδατοκαλλιέργειας (ΠΕΠ∆ΘΑ&Υ) 2014-2020».
Εισηγητής: κ. Αντώνης Χατζηιωάννου

ΘΕΜΑ 8ο
Μεταφορά µαθητών σχολικού έτους 2013-2014 και 2014-2015
Εισηγητής: κ. Γ. Πουσσαίος

ΘΕΜΑ 9ο
Ενηµέρωση για την Ψηφιακή Υγεία µετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Εισηγητής: κ. Νικόλαος Χρυσόγελος

ΘΕΜΑ 10ο
Ευφυής εξειδίκευση για την Περιφερειακή Στρατηγική Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτοµίας και Σχέδιο ∆ράσης για την περίοδο 2014-2024 και προετοιµασία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο πλαίσιο των θεµατικών προτεραιοτήτων της πολιτικής συνοχής και του Ευρωπαϊκού Ταµείου Περιφερειακής Ανάπτυξης
Εισηγητής: κ. Νικόλαος Χρυσόγελος

ΘΕΜΑ 11ο
Το θέµα της «µακροοικονοµικής αιρεσιµότητας», η θέση της Κυβέρνησης στο Συµβούλιο καθώς και οι επιπτώσεις του στις Περιφέρειες.
Εισηγητής: κ. Νικόλαος Χρυσόγελος

ΘΕΜΑ 12ο
Ενηµέρωση Περιφερειακού Συµβούλιο περί χορήγηση παράτασης προθεσµίας για το έργο «ΠΣ ΠΝΑ και ΥΠΠΟ για την συνέχιση ανασκαφών στο λιµάνι της Σχοινούσας έως και 30-06-2-14.
Εισηγητής: κ. Γ. Πουσσαίος

ΘΕΜΑ 13ο
Προγραµµατική Σύµβαση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ∆ήµου Νάξου και µικρών Κυκλάδων για την εκπόνηση συµπληρωµατικών αποτυπώσεων – τοπογραφήσεων του δρόµου Απεράθου – Μουτσούνας ν. Νάξου (επικαιροποίηση /αντικατάσταση προγραµµατικής σύµβασης σε εφαρµογή του νόµου 3852/2010 πρόγραµµα Καλλικράτης).
Εισηγητής: κ. Γ. Πουσσαίος

ΘΕΜΑ 14ο
Προγραµµατική Σύµβαση µεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευµάτων, Πολιτισµού & Αθλητισµού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ∆ήµου Ρόδου για το έργο “Άρση επικινδυνότητας από κατολισθήσεις στην οδό Αντιπλ.Λάσκου της ∆.Ε. Ρόδου”, προϋπολογισµού 105.000,00 € συµπεριλαµβανοµένου του ΦΠΑ
Εισηγητής: κ. Φ. Χατζηδιάκος

ΘΕΜΑ 15ο
Προγραµµατική Σύµβαση µεταξύ της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Αιγαίου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών για το έργο “Προσδιορισµός πληµµυρικού κινδύνου και επικινδυνότητας στη Ρόδο”, προϋπολογισµού 18.450,00 € συµπεριλαµβανοµένου του ΦΠΑ
Εισηγητής: κ. Φ. Χατζηδιάκος

ΘΕΜΑ 16ο
Προγραµµατική Σύµβαση µεταξύ του Υπουργείου Οικονοµικών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Αιγαίου, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευµάτων, Πολιτισµού & Αθλητισµού, του ∆ήµου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο “Αισθητική αναβάθµιση των όψεων του µνηµειακού συνόλου και των εγγύς χώρων της Πλατείας Ελευθερίας κτιρίων της πόλεως
Ρόδου µε χρήση ΑΠΕ”, προϋπολογισµού 608.960,00 € συµπεριλαµβανοµένου του ΦΠΑ
Εισηγητής: κ. Φ. Χατζηδιάκος

ΘΕΜΑ 17ο
Προγραµµατική Σύµβαση µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ∆ήµου Λειψών για το έργο “Κατασκευή δικτύου µεταφοράς νερού και δεξαµενών στις θέσεις Προφήτης Ηλίας και Ανεµούριο ∆ήµου Λειψών”, προϋπολογισµού 122.512,94 € συµπεριλαµβανοµένου του ΦΠΑ
Εισηγητής: κ. Φ. Χατζηδιάκος

ΘΕΜΑ 18ο
1η Τροποποίηση Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΣΚΛΗΠΕΙΑ∆ΕΣ για το έργο “Καταγραφή και ψηφιοποίηση προσβάσιµων για ΑµεΑ, καταλυµάτων-χώρων διασκέδασης-εστιατορίων-αρχαιολογικών χώρων-αξιοθεάτων και προσβάσιµων διαδροµών” ως προς το άρθρο 2 – Ισχύς και ∆ιάρκεια.
Εισηγητής: κ. Φ. Χατζηδιάκος

ΘΕΜΑ 19ο
Σύµφωνο Συνεργασίας µεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευµάτων, Πολιτισµού & Αθλητισµού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο “Ενηµέρωση για την πρόληψη και τις συνέπειες των επιβλαβών εξαρτήσεων στις Σχολικές Μονάδες του Νοµού ∆ωδεκανήσου”
Εισηγητής: κ. Φ. Χατζηδιάκος

ΘΕΜΑ 20ο
Σύναψη Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιµατικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ),της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισµού (ΕΛΓΟ) “∆ήµητρα” για τη δηµιουργία “Μεσογειακού Πάρκου” πλησίον του Φράγµατος της λίµνης “Γαδούρα” της Ρόδου.
Εισηγητής: κ. Αντώνης Χατζηιωάννου

ΘΕΜΑ 21ο
Παράταση της χρονικής διάρκειας της Προγραµµατικής Σύµβασης του έργου “∆ιατήρηση και αξιολόγηση αυτοχθόνων οινοποιήσηµων ποικιλιών της Πάρου και Αντιπάρου µε δηµιουργία πιλοτικού αµπελώνα”.
Εισηγητής: κ. Αντώνης Χατζηιωάννου

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη