Σαντορίνη: Έκτακτη επείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Παραχώρηση αιγιαλών και εκμίσθωση χώρων από την ΕΤΑΔ στα θέματα της συνεδρίασης

Κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 18/5, ώρα 17:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΑΠΠΟΣ.

Τα θέματα στην ατζέντα της συνεδρίασης είναι τα παρακάτω:

1. Τροποποίηση της ΚΥΑ ΔΔΠ0007378/0454ΒΕΞ2017 (ΦΕΚ 1636/Β/12-05-2017) περί καθορισμού όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών.
Εισηγήτρια: Δημοτική Σύμβουλος κ. Αικατερίνη Καραμολέγκου

2. Αίτημα ανάκλησης μίσθωσης μεταξύ ΕΤΑΔ ΑΕ και Μ. Ανδρώνης & ΣΙΑ ΕΕ, διαμαρτυρία για την εκμίσθωση χώρων από την ΕΤΑΔ ΑΕ και αίτημα παραχώρησης χρήσης χώρων κοινοφελών δραστηριοτήτων.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κυριαζής

[adning id="140783"]



Σχετικά με το 2ο θέμα της σημερινής συνεδρίασης, ο Δήμος Θήρας διευκρινίζει με δελτίο τύπου τα παρακάτω:

“Σε έκτακτη συνεδρίαση προχωρά το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας σήμερα το απόγευμα Πέμπτη με θέμα τη μίσθωση από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) ακινήτου σε μία από τις πιο κεντρικές και πολυσύχναστες τοποθεσίες της Οίας. Το ακίνητο αποτελούσε ανέκαθεν πλατεία και ως εκ τούτου, κατ’ ΑΚ 967 & 968, κοινόχρηστο χώρο (πράγμα εκτός συναλλαγής) κυριότητας του Δήμου Θήρας ως καθολικού διαδόχου της Κοινότητας Οίας. Η εν λόγω πλατεία συνδέει συνολικά 7 δημοτικές οδούς και αποτελεί λειτουργικότατο κομμάτι του οικισμού ως ζωτικό στοιχείο της αστικής δομής του.

Κακώς καταρχάς η πλατεία αυτή έχει καταγραφεί ως ακίνητο του ελληνικού δημοσίου, πολύ περισσότερο κακώς χαρακτηρίστηκε ιδιωτική περιουσία και παραχωρήθηκε στην ΕΤΑΔ.

Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Θήρας κ. Γιώργος Κυριαζής αναφέρει:

  1. Να ζητηθεί από την ΕΤΑΔ Α.Ε. να ανακαλέσει την υπ΄ αριθμ. 3317/4.5.2017 απόφαση κατακύρωσης του ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε, καθώς και να απέχει στο μέλλον από κάθε πράξη εκποίησης ή διάθεσης της πλατείας και από κάθε παρέμβαση σε αυτήν.
  2. Να ζητηθεί από την ΕΤΑΔ Α.Ε. να απέχει στο μέλλον από κάθε πράξη εκποίησης ή διάθεσης των λοιπών κοινόχρηστων κατ’ ΑΚ 967 & 968 χώρων του Δήμου μας, π.χ. πλατείες, ηρώα, λοιπές εγκαταστάσεις.
  3. Να εκφραστεί για άλλη μία φορά η έντονη διαμαρτυρία για την παράνομη και αυθαίρετη παρέμβαση από την ΕΤΑΔ Α.Ε. σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους του δήμου μας.
  4. Να ζητηθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου να δώσει εντολή άσκησης ενδίκων βοηθημάτων για την προστασία των δικαιωμάτων του Δήμου επί των εν λόγω κοινόχρηστων χώρων.
  5. Η παρούσα απόφαση να αποσταλεί στον Πρωθυπουργό, στους αρμοδίους υπουργούς και στους Βουλευτές του Νομού, προκειμένου να επιληφθούν του θέματος άμεσα, ακόμα και με επερώτηση στη βουλή.

Σε συνάντηση που θα έχει το απόγευμα ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Θεοπίστη Πέρκα θα τεθούν θέματα που απασχολούν τον Δήμο Θήρας, όπως η διακοπή μίσθωσης από την ΕΤΑΔ της πλατείας της Οίας, η παραχώρηση ακινήτου για την ανέγερση σχολείου στο Καμάρι καθώς και η τροποποίηση της ΚΥΑ για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας.”

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη