Συνεδριάζει την Παρασκευή το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ώρα 09:00, στη Σύρο, θα πραγματοποιηθεί η 9η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

– Έγκριση Προϋπολογισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οικονομικού έτους 2017 – Ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος ΠΝΑ και ΟΠΔ (Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης).
Εισηγητής: Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Φιλήμων Ζαννετίδης

Μία ώρα μετά, στις 10:00, θα πραγματοποιηθεί η 10η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με τα εξής θέματα:

Θέμα 1ο: Ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ναυπηγοεπισκευαστική Μονάδα ΝΕΩΡΕΙΟ ΣΥΡΟΣ.
Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η εκπόνηση μελετών των ακόλουθων έργων εγκαταστάσεων υγείας
Ι) Νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, η οποία θα περιλαμβάνει και ειδικό κεφάλαιο για τον υφιστάμενο κλίβανο αποστείρωσης
ΙΙ) Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου
ΙΙΙ) Μελέτη πυροπροστασίας – πυρασφάλειας για το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου.
Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης

ΘΕΜΑ 3ο:
Παράταση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΥΠ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Παροχή τροφίμων σε αστέγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής».
Εισηγητής: Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ηλίας Ζωγραφίδης

ΘΕΜΑ 4ο: Τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δ. Σύρου Ερμούπολης για το έργο «Εκμετάλλευση απορριπτόμενη θερμότητας του εργοστασίου της ΔΕΗ (ΑΣΠ Σύρου) προς θέρμανση του Δημοτικού κολυμβητηρίου».
Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης

ΘΕΜΑ 5ο: Διαβαθμιδική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Σύρου Ερμούπολης για την κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην περιοχή «Καμίνια» Σύρου.
Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης

ΘΕΜΑ 6ο: Τροποποίηση Εσωτερικού Κανονισμού Κοινωνικού Παντοπωλείου ΠΕ Κυκλάδων.
Εισηγητής: Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ηλίας Ζωγραφίδης

ΘΕΜΑ 7ο: Σύναψη Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου για την υλοποίηση του έργου «Διάβασης πεζών και ποδηλάτων μεταξύ Χωράς Μυκόνου και Τούρλου».
Εισηγητής: Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στυλιανός Μπρίγγος

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Άνδρου για το έργο «Ηλεκτροφωτισμός Δρόμου και Αύλειου Χώρου Ιεράς Μονής Παναχράντου ν. Άνδρου».
Εισηγητής: Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης

ΘΕΜΑ 9ο: 7η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Κυκλάδων έτους 2016.
Εισηγητής: Προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Λούβαρης Αντώνης
7η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δωδεκανήσου 2016 & 8η Τροποποίηση Προϋπολογισμού Δωδεκανήσου έτους 2016.
Εισηγητής: Προϊστάμενος Δ/νσης Διοικητικών & Οικονομικών Δωδεκανήσου κ. Τριαντάφυλλος Καραγιάννης

ΘΕΜΑ 10ο: Στήριξη στο έργο της υποβολής της Β’ φάσης υποψηφιότητας με σκοπό την διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Πολιτισμού για το έτος 2021 από τη Ρόδο.
Εισηγήτρια : Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (πλην ΕΣΠΑ) κα. Χαρίκλεια Γιασιράνη

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο “Δομητική αποκατάσταση – επεμβάσεις του κωδωνοστασίου του Ι.Ν.Παναγίας Φιλερήμου”.
Εισηγητής: Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης κ. Άγγελος Ανανίας

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο “Ασφαλτόστρωση Οδού Σύνδεσης της Επαρχιακής Οδού Κατταβιάς-Πρασονήσι με Βρουλιά”.
Εισηγητής: Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα – Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Φιλήμων Ζαννετίδης

ΘΕΜΑ 13ο: Πρόσληψη Προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου δύο ατόμων Κοινωνικών Λειτουργών ( ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας) για τα Επαρχεία Καλύμνου και Καρπάθου στο πλαίσιο των Συνοδευτικών μέτρων του Επισιτιστικού Προγράμματος ΤΕΒΑ.
Εισηγητής: Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ηλίας Ζωγραφίδης

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Πάτμου για το έργο “Καθαρισμός Δικτύου Αποχέτευσης – Απορροής ομβρίων υδάτων Οικισμού Σκάλας Πάτμου”.
Εισηγητής: Έπαρχος Καλύμνου κ. Ιωάννης Θεμέλαρος

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Λειψών για το έργο “Εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος παραγωγής πόσιμου νερού”.
Εισηγητής: Έπαρχος Καλύμνου κ. Ιωάννης Θεμέλαρος

ΘΕΜΑ 16ο: Τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Εισηγήτρια: Επικεφαλής Συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου» κα Μαρία Χατζηγιάννη

ΘΕΜΑ 17ο: Ψήφισμα στήριξης δανειοληπτών.
Εισηγητής: Έπαρχος Μήλου κ. Νικόλαος Βενάκης

ΘΕΜΑ 18ο: Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάτμου για τη μελέτη, κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου στο Αγαθονήσι.
Εισηγητής: Έπαρχος Καλύμνου κ. Ιωάννης Θεμέλαρος

ΘΕΜΑ 19ο:  ̈Έγκριση σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Αγαθονησίου για το έργο “Ανάπλαση οικισμών Μικρού και Μεγάλου Χωριού Αγαθονησίου”.
Εισηγητής: Έπαρχος Καλύμνου κ. Ιωάννης Θεμέλαρος

ΘΕΜΑ 20ο: Έγκριση σύναψης ∆ιαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Αγαθονησίου για το έργο: «Αντιπλημμυρικά έργα Αγαθονησίου».
Εισηγητής: Έπαρχος Καλύμνου κ. Ιωάννης Θεμέλαρος

ΘΕΜΑ 21ο: Επικύρωση πρακτικών 8ης/26-8-2016 συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ 22ο: Λήψη απόφασης για ορισμό τόπου συνεδρίασης του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη