Συνέδριο αστροφυσικής στη Σαντορίνη με μεγάλη διεθνή συμμετοχή

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 αρχίζουν στη Σαντορίνη οι εργασίες του συνεδρίου, με τίτλο “Εκρηκτικές Εκλάμψεις: Φάροι του Σύμπαντος”, το οποίο παρακολουθούν 120 αστροφυσικοί από 21 χώρες του κόσμου.

Το συνέδριο που θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2013, διεξάγεται στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός και την υλοποίησή του έχει αναλάβει η Ηλιότοπος Συνέδρια.

Ψυχή του συνεδρίου μια διάσημη Ελληνίδα στον χώρο της αστροφυσικής. Πρόκειται για την κα Χρύσα Κουβελιώτη, διεθνώς αναγνωρισμένη ερευνήτρια της NASA. Είναι η τρίτη φορά που η κα Κουβελιώτη επιλέγει τη Σαντορίνη για ένα διεθνές συνέδριο αστροφυσικής.

Σημαντικό και ενεργό ρόλο στη διοργάνωση του συνεδρίου έχει και ο καθηγητής αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης κ. Νίκος Κυλάφης.

Να σημειωθεί ότι στο σύνολο των 120 συνέδρων μόνο 4 είναι Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων της κας Κουβελιώτη και του κ. Κυλάφη.

Το συνέδριο, που ο ακριβής τίτλος του στα αγγλικά είναι Explosive Transients: Lighthouses of the Universe, θα εξετάσει θέματα κυρίως Εκλάμψεων Ακτίνων γ και όχι μόνο. Οι Εκλάμψεις Ακτίνων γ είναι τα πιο ενεργητικά φαινόμενα του Σύμπαντος και αποτελούν το πιο προωθημένο μέτωπο έρευνας στην αστροφυσική σήμερα.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο (στα αγγλικά) υπάρχουν ΕΔΩ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη