Συνέδριο ΣΕΤΕ: Ο τουρισμός πρέπει να τονωθεί

Την ανάγκη να διασφαλίσει ο τουριστικός τομέας την ανταγωνιστικότητά του και οι επιχειρήσεις τη βιωσιμότητά τους, επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, κατά τις εργασίες του 15ου συνεδρίου του ΣΕΤΕ “Τουρισμός και Ανάπτυξη”.

Στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση, όπως ανέφερε ο κος Ανδρεάδης, ο κίνδυνος να αφανιστούν χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις, λόγω της υπέρογκης και συνεχιζόμενης υπερφορολόγησης είναι πλέον ορατός. Ο κίνδυνος να μην είμαστε σε θέση να προσελκύσουμε τις απαραίτητες επενδύσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν τη ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, είναι επίσης ήδη καταγεγραμμένος και μετρήσιμος. Ο κύνδινος για υγιείς επιχειρήσεις να μη μνπορούν να ρυθμίσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους είναι άμεσος.

Στο πλαίσιο αυτό ο κος Ανδρεάδης ζήτησε από την πολιτεία να υλοποιήσει άμεσα ένα πλέγμα ενεργειών ανάτασης της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού τομέα με κυριότερο άξονα την επαναφορά των συντελεστών φορολόγησης σε χαμηλότερα επίπεδα, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία περιβάλλοντος προσέλκυσης επενδύσεων και την επανατροφοδότηση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Σε ανάλογο κλίμα, ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κος Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “ο τουρισμός τραβάει το κάρο της ελληνικής οικονομίας, αλλά πρέπει και η ελληνική οικονομία να αλλάξει οριστικά σελίδα για να διευκολύνει -αντί να επιβραδύνει- τον τουρισμό”. Επιτακτική θεωρεί επίσης την ανάγκη ύπαρξης ενός επιτελικού στρατηγείου για τον τουρισμό, το οποίο θα λαμβάνει άμεσα αποφάσεις για θέματα που τον επηρεάζουν αλλά αποτελούν αρμοδιότητα άλλων Υπουργείων και κρατικών δομών εκτός αυτού του τουρισμού.

Ο κ. Γιάννης Ματθαίος (αριστερά), της Caldera Yachting από τη Σαντορίνη, συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου. Στη φωτογραφία με τον κ. Παναγιώτη Θεοδώρου της Eurobank.

Όσον αφορά στην πορεία του τουρισμού για το 2016, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κος Γιώργος Τζιάλλας, επέκρινε όσους έσπευσαν να την προεξοφλήσουν ως μη επιτυχημένη, εκτιμώντας πως με τη δεδομένη και ξεκάθαρη πλέον αύξηση των συνολικών αφίξεων, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τις αγορές υψηλών εισοδημάτων και την επέκταση της περιόδου, κατά τον απολογισμό των τελικών, επίσημων στοιχείων τον Νοέμβριο, θα αποτυπωθεί αντίστοιχα και η θετική πορεία των εσόδων.

Το atlantea ήταν μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας του συνεδρίου.
Το atlantea ήταν μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας του συνεδρίου.

100% Hotel Show
Η διοικητική ομάδα της έκθεσης 100% Hotel Show, που ήταν μεταξύ των Μεγάλων Χορηγών του 15ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ, παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου και σκιαγράφησε την εικόνα και τις προοπτικές του Ελληνικού Τουρισμού ως εξής:

– Είναι επιτακτική η ανάγκη για νέες επενδύσεις (6.5 δις), που αφορούν νέες κατασκευές και δημιουργία κλινών για να επιτευχθεί ο στόχος των 41 δις ευρώ μέχρι το 2021. Το 100% Hotel Show, στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιάσει στην έκθεση πρακτικές που θα προάγουν τη δημιουργία νέων έργων.
– Η ανακαίνιση των υπαρχόντων ξενοδοχείων και των τουριστικών υποδομών συντελεί εξίσου στην ανάπτυξη, απαιτώντας αντίστοιχης αξίας επενδύσεις. Τα ειδικά τμήματα της έκθεσης θα παρουσιάσουν μερικές από τις καλύτερες εταιρείες από το χώρο της αρχιτεκτονικής, της κατασκευής και της διακόσμησης, συνεισφέροντας στη διευκόλυνση της διαδικασίας της ανακαίνισης.
– Η τεχνολογία και το διαδίκτυο παίζουν κομβικό ρόλο τόσο για την ανάπτυξη των πωλήσεων όσο και για το σωστό operation, με τις ηγετικές εταιρείες της τεχνολογία να στρέφουν την προσοχή τους στις ανάγκες των ξενοδόχων. Το νέο εξειδικευμένο τμήμα τεχνολογίας του 100% Hotel Show, έρχεται να λύσει απορίες και να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες των ξενοδόχων, παρουσιάζοντας τις πλέον εξειδικευμένες εταιρείες του κλάδου.

Θυμίζουμε πως το 100% Hotel Show θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 25-28 Νοεμβρίου


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη