Συνεχείς οι συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης

Συνεχίζονται οι απόπειρες μετάβασης σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκές ‘Ενωσης ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα και που με τη χρήση πλαστών πιστοποιητικών, ταυτοτήτων και διαβατηρίων, προσπαθούν να επιβιβαστούν σε αεροσκάφη που αναχωρούν από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου έγιναν το τελευταίο διήμερο οι παρακάτω συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης:

1.  Συνελήφθη στις 25/7/2013 στο αεροδρόμιο της Θήρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, μια 66χρονη υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενη για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη παραμονή στη χώρα.

Ειδικότερα, το βράδυ της 25/7/2013 η κατηγορούμενη εντοπίστηκε στο χώρο του Κρατικού Αερολιμένα Θήρας και σε έλεγχο που της έγινε διαπιστώθηκε ότι κατείχε ένα πλαστό διαβατήριο Αρχών Αυστρίας με σκοπό να επιβιβαστεί σε πτήση για Παρίσι Γαλλίας. Το πλαστό διαβατήριο κατασχέθηκε. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

2. Συνελήφθησαν την Παρασκευή 26/7 στο αεροδρόμιο της Θήρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δυο υπήκοοι Σομαλίας, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη παραμονή στη χώρα.

Ειδικότερα, χθες πρώτες πρωινές ώρες οι κατηγορούμενοι προσήλθαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών ταυτοτήτων επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση για Παλέρμο Ιταλίας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

o       Δύο (2) πλαστές ταυτότητες Γαλλικών Αρχών
o       Δύο (2) κάρτες επιβίβασης
o       Δύο (2) κινητά τηλέφωνα
o       Το χρηματικό ποσό των 90 €

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη