Συνεχίζεται η εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση – Βελτιώνεται η κατάσταση (ενημέρωση 14/8, ώρα 10:00)

Συνάντηση στο γραφείο διοίκησης της ΔΕΗ στο εργοστάσιο του Μονόλιθου. Από αριστερά, Μάρκος Καφούρος, Αντιδήμαρχος Θήρας και υπεύθυνος για θέματα πολιτικής προστασίας, Αστέρης Σαρδέλης, διευθυντής ΔΕΗ στη Σαντορίνη, Λεωνίδας Πιάκης, στέλεχος ΔΕΗ, Γιώργος Πουσσαίος, Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλει το προσωπικό του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Σαντορίνη, προκειμένου να αυξηθούν οι ώρες της εκ περιτροπής ηλεκτροδότησης των οικισμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και συνταξιούχοι της ΔΕΗ έσπευσαν από χθες στο εργοστάσιο προκειμένου να συνδράμουν. Ήδη τέθηκε σε λειτουργία η μία από τις μεγάλες μηχανές του εργοστασίου, ενώ παράλληλα λειτουργούν και οι εφεδρικές μηχανές που βρίσκονται στον υπαίθριο χώρο του εργοστασίου.

Το αρματαγωγό “Χίος” που ξεκίνησε από τον Πειραιά αναμένεται στη Σαντορίνη μετά τις 12 το μεσημέρι, ενώ καθ’ οδόν βρίσκονται και γεννήτριες που μεταφέρονται από τη Ρόδο.

Στο νησί έφτασε αργά το βράδυ με το πλοίο Blue Horizon μεγάλος γερανός (φωτογραφία αριστερά) που θα χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση των γεννητριών που αναμένονται.

Εφ’ όσον όλα εξελιχθούν ομαλά, αναμένεται ότι νωρίς τη νύχτα θα έχουν εξασφαλιστεί και θα διανέμονται φορτία πολύ κοντά στις ανάγκες του νησιού αυτήν την περίοδο, οπότε οι διακοπές ρεύματος θα είναι για μικρότερα χρονικά διαστήματα.

Στη Σαντορίνη βρίσκονται ο κος Κίμων Στεριώτης, διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ, ο κος Πιάκης Λεωνίδας, βοηθός διευθυντής εκμετάλλευσης της διεύθυνσης παραγωγής νήσων και η κα Ειρήνη Σταυροπούλου, διευθύντρια Διαχείρισης Νήσων της ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να συνδράμουν και να συντονίσουν τις ενέργειες αποκατάστασης.

Η ΔΕΗ κάνει έκκληση να υπάρχει όσο το δυνατόν περιορισμένη κατανάλωση (και ιδιαίτερα στα κλιματιστικά) και όσοι διαθέτουν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη να τα χρησιμοποιούν μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Ακολουθεί παρακάτω σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Θήρας:

Από τον Δήμο Θήρας ανακοινώνεται ότι προχωρά η σταδιακή αποκατάσταση των βλαβών του εργοστασίου της ΔΕΗ. Ήδη σήμερα νωρίς το πρωί ενεργοποιήθηκε μία από τις κύριες μηχανές του εργοστασίου, ενώ το προσωπικό της ΔΕΗ καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να ενεργοποιηθούν και άλλες. Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται το αρματαγωγό Χίος που μεταφέρει ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη μεγάλης ισχύος, τεχνικούς και άλλον εξοπλισμό.

Η ηλεκτροδότηση που αυτή τη στιγμή γίνεται εκ περιτροπής και τις επόμενες ώρες θα καλύπτει όλο και περισσότερες περιοχές. Υπολογίζεται ότι κατά τις πρώτες βραδινές ώρες η ηλεκτροδότηση θα καλύπτει σχεδόν το σύνολο των νησιών μας.

Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση ο Δήμος Θήρας κάνει έκκληση στους πολίτες της Σαντορίνης να δείξουν την απαραίτητη ψυχραιμία και υπομονή, αποφεύγοντας την άσκοπη κατανάλωση ρεύματος, όπου αυτή αποκαθίσταται. Είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή να κατανοήσουμε ότι η παραγωγή ρεύματος δεν είναι σε επάρκεια και κάποιοι από τους συνανθρώπους μας στερούνται βασικές τους ανάγκες.

Πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια και η υγεία των συμπολιτών μας. Για τους νεφροπαθείς συμπολίτες μας έχει προγραμματιστεί η μετάβασή τους στη Κρήτη για την ασφαλή θεραπεία τους, ενώ στο Κέντρο Υγείας Θήρας με τις προσπάθειες του προσωπικού εξασφαλίζεται η παροχή οξυγόνου στους έχοντες ανάγκη και αντιμετωπίζεται κάθε έκτακτο περιστατικό.

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης:
ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ 2286022798
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΗΡΑΣ: 2286022659
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΗΡΑΣ: 2286360300
ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ: 2286025221

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη