Συρμαλένιος: συμφωνεί για τη σύσταση τοπικής ΑΕΜΥ

Στη χθεσινή (Παρασκευή 11/10/13) συνάντηση του δημάρχου και της επιτροπής των φορέων της Σαντορίνης με τον Yπουργό Υγείας, συμμετείχε και ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής αναφέροναι τα εξής:

“Κοινή πεποίθηση όσων συμμετείχαν στη συνάντηση είναι ότι σημειώθηκαν κάποια βήματα σε σχέση με τη δέσμευση του υπουργού για ενσωμάτωση του Κέντρου Υγείας στο νοσοκομείο και για συνέχιση της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης με το ποσό της τάξης των 2 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση αυτή σε συσχετισμό με τις πηγές εσόδων της Σαντορίνης όπως έχει δεσμευτεί και ο Δήμος, μαζί με τα έσοδα των ασφαλιστικών εταιρειών από τη νοσηλεία των χιλιάδων ασφαλισμένων επισκεπτών, μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα το νοσοκομείο με δημόσιο χαρακτήρα. Σοβαρή εκκρεμότητα παραμένει η σύσταση της τοπικής ΑΕΜΥ, όπως ζητούν οι φορείς της Σαντορίνης, κάτι που πρέπει να εξασφαλίσει και τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Οικονομικών, που μαζί με το υπουργείο Υγείας έχουν την εποπτεία της ΑΕΜΥ.

Ο Νίκος Συρμαλένιος ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι: Η δική μας θέση είναι το νοσοκομείο να λειτουργήσει προοπτικά στο πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενός ΕΣΥ αναβαθμισμένου, που θα μπορεί να λειτουργεί το δημόσιο και καθολικό σύστημα παροχής υγείας προς όλους τους πολίτες. Στις σημερινές όμως συνθήκες, συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες του Θηραϊκού λαού για άμεση λειτουργία του νοσοκομείου με δημόσιο χαρακτήρα, όπως προτείνει η ομόφωνη απόφαση του Δήμου και της Επιτροπής Αγώνα των Θηραίων πολιτών.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη