Σύρος: Όλοι μαζί για την πολιτιστική πρωτεύουσα 2021

syros_synantisi_29jan14Πραγματοποιήθηκε στις 29/1/2014 με πρωτοβουλία του Δήμαρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα η προαναγγελθείσα συνάντηση των επικεφαλής των συνδυασμών της Σύρου που έχουν ανακοινώσει επίσημα την κάθοδο τους στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, Ανδρέα Γιαλόγλου, Γιάννη Δεναξά, Γιώργο Μαραγκό και Ανάργυρο Δεναξά, με μοναδικό θέμα την «Υποψηφιότητα της Σύρου και των Κυκλάδων για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021». Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Χάρης Βεκρής, πρόεδρος του Πολιτιστικού Δικτύου Κυκλάδων FORUM20.21.

Με εξαίρεση την πάγια αρνητική πολιτική θέση της παράταξης του Γιάννη Δεναξά που δήλωσε για άλλη μια φορά αντίθετος στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι του νησιού αφού εξέφρασαν τις απόψεις τους για την καλύτερη οργάνωση του σημαντικού αυτού εγχειρήματος, συμφώνησαν:

1.Να εντάξουν στα προεκλογικά προγράμματα τους τη συνέχιση της προσπάθειας της Σύρου και των Κυκλάδων για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

2.Να παραμείνει εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης το θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

3.Να ενθαρρυνθεί και να ενισχυθεί η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς στην προσπάθεια μέσω του FORUM20.21

4.Να αξιοποιηθεί η υπάρχουσα δεξαμενή εθελοντών για την υποστήριξη της Ομάδας Εργασίας που θα απαρτίζεται από στελέχη του Δήμου και του FORUM20.21.

5.Να συνεχισθούν οι συναντήσεις καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ενημέρωση και η στήριξη της προσπάθειας και από τους ίδιους ως επικεφαλής των παρατάξεων του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού.

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου ευχαριστεί όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τη συνάντηση, τη συμφωνία και τη στήριξη τους ασχέτως παραταξιακών διαφορών, γεγονός που αποδεικνύει πως όταν υπάρχουν ουσιαστικοί στόχοι, τότε η κοινωνία και οι εκπρόσωποι της συσπειρώνονται και διεκδικούν ενωμένοι το καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη