Μετά την ανάπαυλα των γιορτών, τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του SAF επιστρέφουν το Σαββατοκύριακο 19-20 Ιανουαρίου με πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Πιο αναλυτικά:
Ελάτε να παίξουμε θέατρο
Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού
Το θεατρικό παιχνίδι ως μέθοδος μεταφέρει την ουσία της τέχνης στον κόσμο των παιδιών και τους μιλά με τη γλώσσα του θεάτρου στο παιχνίδι τους. Δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να παίζουν και να επικοινωνούν στην ομάδα με βάση τις ανάγκες τους, κινητοποιώντας την έμπνευση των ιδεών τους, τη φαντασία τους, τις αισθήσεις τους. Μέσω της σωματικής έκφρασης, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη γλώσσα του σώματος, εκφράζουν συναισθήματα και αναπαριστούν αυτοσχέδιες καταστάσεις.
Τα παιδιά καλούνται να ταξιδέψουν στον κόσμο του θεατρικού παιχνιδιού, έχοντας στις αποσκευές τους χαμόγελο, φαντασία και όνειρα!
Πότε: Kάθε Σάββατο 10:30-12:00 για παιδιά 4-8 ετών και στις 12:00-13:30 για παιδιά 8-12 ετών
Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ/μήνα
Συντονίστρια εργαστηρίου: Σιδηροπούλου Νένα
Εργαστήριο κοσμήματος
Για ενήλικες και παιδιά δημοτικού
Μικροί και μεγάλοι θα συστηθούν με τα διαφορετικά υλικά και τις δυνατότητές τους, θα γνωρίσουν επιδέξιες τεχνικές και θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μόνοι τους χειροποίητα κοσμήματα που θα εκφράζουν τη δική τους προσωπικότητα.
Οι ενήλικες θα μάθουν πώς να κατασκευάζουν κοσμήματα από μέταλλο, σύρμα και άλλα υλικά ενώ τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, κορδόνια αλλά και υλικά που θα βρούμε στη φύση όπως βότσαλα ξύλα κα.
Πότε: Σάββατο 19/1, 12:00-14:00 για παιδιά δημοτικού και Κυριακή 20/1, 10:30-12:30 για ενήλικες
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Συντονίστρια εργαστηρίου: Ελεάνα Καρούμπα
Ζωνταντεύοντας τις ζωγραφιές
Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού
Η συνάντηση αυτού του μήνα θα είναι αφιερωμένη σε έναν ιδιαίτερα αγαπητό ζωγράφο, τον Γερμανοελβετό Πάουλ Κλέε. Ο Πάουλ Κλέε έκανε στη ζωή του περισσότερα από 9.000 έργα, ανάμεσα σε αυτά και πολλές υδατογραφίες, σχέδια και χαρακτικά.
Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί στο έργο “Γειτονιά γύρω απ το κάστρο του Περθ”. Ο Κλέε αγαπούσε τη λιτότητα των γραμμών και των σχημάτων. Με αυτή την απλότητα έχτισε πόλεις, πολύχρωμα περιβάλλοντα με την αφοπλιστική απλότητα ενός παιδιού. Έτσι λοιπόν και οι συμμετέχοντες θα κάνουν τη δική τους βόλτα ακολουθώντας τα δικά του βήματα. Όπως έλεγε: “Ένας πίνακας είναι απλώς μια γραμμή που βγήκε για περίπατο”.
Πότε: Σάββατο 19/1 16:30-18:00, Κυριακή 20/1 10:30-12:00, 12:30-14:00
Kόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Συντονίστριες εργαστηρίου: Ελένη Παλλέ, Καραγιαννίδη Λυδία
Μουσικό σύνολο μικρών τραγουδιστών
Μουσικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού
Σε συνέχεια των προηγούμενων μουσικών ταξιδιών και εξερευνήσεων τα προηγούμενα χρόνια, ο φετινός κύκλος συναντήσεων θα περιλαμβάνει τα σπουδαιότερα τραγούδια της παγκόσμιας ιστορίας της μουσικής. Τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο που έχουν μείνει στην ιστορία και αξίζει να γνωρίσουν τα παιδιά. Οι μικροί τραγουδιστές του εργαστηρίου θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, να τραγουδήσουν, να γνωρίσουν την ιστορία των τραγουδιών και να ανακαλύψουν τη μαγική δύναμη και τον ρόλο της μουσικής μέσα στην ιστορία.
Πότε: Κυριακή 20/1 στις 10:30-12:00 ή 12:30-14:00
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Υπεύθυνοι εργαστηριου: Στέλλα Χροναίου, Στάικος Νίκος
Σύγχρονο εργαστήρι φωνητικής
Ομαδικό μουσικό εργαστήρι σύγχρονου τραγουδιού για ενήλικες
Στο εργαστήρι αυτό κάθε ένας από τους συμμετέχοντες της ομάδας που θα δημιουργηθεί, θα γνωρίσει καλύτερα τη φωνή του και τις δυνατότητές της. Φωνητικές ασκήσεις, τραγούδια και παρατηρήσεις στη φωνή και στο στήσιμο του σώματος την ώρα του τραγουδιού, θα βοηθήσουν να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες καλύτερα το φωνητικό τους όργανο. Θα μάθουν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους χωρίς να την καταπονούν, αλλά και να διευρύνουν τις δυνατότητές της, εστιάζοντας στην έκταση, την ομοιογένεια και την καλή χρήση της αναπνοής.
Πότε: Κυριακή 20/1 στις 18:00-20:00
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Υπεύθυνοι εργαστηρίου: Στέλλα Χροναίου, Στάικος Νίκος
Η συμμετοχή στα εργαστήρια εξασφαλίζεται με έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο 2286085141 (ώρες 10:00-18:00). Καθώς ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος, τηρείται σειρά προτεραιότητας.
[adning id="140783"]