Τα επίσημα εγκαίνια της Μπιενάλε Τεχνών την Τετάρτη

Η Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012, θα είναι μια σημαντική βραδιά για τη Σαντορίνη γιατί μετά από επίμονη προσπάθεια πολλών μηνών στο νησί ξεκινάει η πρώτη διεθνής Μπιενάλε Τεχνών. Στην πλειονότητά της πραγματοποιείται σε χώρους οι οποίοι μετατράπηκαν σε εκθεσιακούς, κυρίως στον Πύργο, σε παλιές κάναβες, παλιά παλαιοπωλεία, παλιές αποθήκες, χώρους που δεν έχουν καμμία μουσειακή υποδομή εκτός από το Πολιτιστικό Χωριό «Η Σαντορίνη που έφυγε» όπου φιλοξενούνται από τις εκθέσεις της.

Η Μπιενάλε της Σαντορίνης με θέμα της για το 2012 το «Παρελθόν και όλα όσα μας προδιαγράφει για το μέλλον» και σύμφωνα με τους οργανωτές σκοπό έχει να μελετήσει και να παρουσιάσει -με τρόπο που μόνο η τέχνη μπορεί- θέματα που άπτονται της ευρύτερης περιοχής του συλλογικού προβληματισμού. Εμπνέεται από τον τρόπο με τον οποίο οι ιδέες γεννιούνται, εξαπλώνονται και σ’ αυτή τους την πορεία αναπτύσσονται και ωριμάζουν αλλά και από το πως διαφοροποιούνται σε μια διασυνδεδεμένη παγκόσμια κοινωνία.

Η ιδέα για την διοργάνωση γεννήθηκε από τον Κίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος παρατήρησε πως στην Σαντορίνη οι σχέσεις μεταξύ της παράδοσης, της τοπικής κοινωνικής ψυχολογίας, της τοπικής οικονομίας και της δεσπόζουσας ομορφιάς του τοπίου έχουν την ικανότητα να ανοίξουν καινούριους δρόμους για το νησί και όχι μόνο.

Στη φετινή Μπιενάλε Τεχνών της Σαντορίνης έχουν δηλώσει συμμετοχές 235 καλλιτέχνες από 35 χώρες.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012, στις 22.30, στο Πολιτιστικό Χωριό “Η Σαντορίνη που έφυγε”, στον Πύργο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη