Με δικό της περίπτερο όπου φιλοξενήθηκαν τα νησιά της Ρόδου, της Ίου, της Μήλου, της Αμοργού, της Πάρου και της Άνδρου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πήρε μέρος στην 3η έκθεση για την Ελλάδα “Grecka Panorama 2017”, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, το διήμερο 2-3 Δεκεμβρίου, με σημαντικές συμμετοχές από τον κλάδο του τουρισμού, αλλά και των εξαγωγών.

Η Grecka Panorama είναι η μοναδική αποκλειστική έκθεση για την Ελλάδα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό 
και την γαστρονομία της, που εδραιώνει τη θέση των ελληνικών τουριστικών προορισμών, στη δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά της Πολωνίας, των 39 εκατομμυρίων περίπου δυνητικών καταναλωτών. Το 2017 περίπου ένα εκατ. τουρίστες από την Πολωνία επέλεξαν την Ελλάδα, ενώ και το 2018 αναμένεται σημαντική αύξηση στις αφίξεις, όπως διαφαίνεται από τις προκρατήσεις. Η Πολωνία είναι η 8η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η 21η μεγαλύτερη παγκόσμια σύμφωνα με το μέγεθος του ΑΕΠ.

Σημειώνεται ότι η έκθεση Grecka Panorama τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και της Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών στην Πολωνία (ΕΡΜΗΣ).

Κατά το 2o Greek Food Show για τον κλάδο Τροφίμων & Ποτών που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Grecka Panorama, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, έκανε δε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της, επιδιώκοντας την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου και το άνοιγμα νέων αγορών για τους παραγωγούς των νησιών που διαθέτουν εξαγωγική δυνατότητα.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου φιλοξενήθηκε φέτος και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου που στο πλαίσιο του 2oυ 2o Greek Food Show, έδωσε στους επισκέπτες του λίγη από τη… γεύση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, προσφέροντας χαρακτηριστικά τοπικά εδέσματα και προϊόντα, όπως κρασί, λάδι, μαρμελάδες, λικέρ, μελεκούνια, ούζο, κάπαρη, άγρια βότανα, αρωματικά, παξιμάδια, αμυγδαλωτά, τυριά, και πολλά άλλα.

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Χρήστος Ευστρατίου, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην έκθεση, δήλωσε:

“Το γεγονός ότι στην Πολωνία πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά φέτος μια έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η τουριστική αγορά της Πολωνίας και τις μεγάλες προοπτικές ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Μια αγορά τόσο δυναμικά αναπτυσσόμενη, μας ενδιαφέρει και από πλευράς εμπορικών σχέσεων και συνεργασιών με τους παραγωγούς των νησιών μας που έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε εξαγωγές των προϊόντων τους. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι δίπλα τους, με την συμμετοχή της στην GRECΚA PANORAMA, για να τους βοηθήσει να βρουν τον δρόμο τους σε νέες αγορές, αλλά και για να ενημερωθούν για τις συνθήκες της πολωνικής αγοράς και για το προφίλ του Πολωνού καταναλωτή. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι παραγωγοί των νησιών μας, για να πετύχουν την προώθηση των προϊόντων τους”.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email