Τα προγράμματα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στη Σαντορίνη

Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ με τους ενηλίκους ξενόγλωσσους σπουδαστές του οι οποίοι μιλούν ελληνικά, επισκέπτονται κάθε εβδομάδα  ορισμένα ιδιαίτερα σημεία του νησιού για να μάθουν για τη ζωή των Σαντορινιών, τις εργασίες, τις κατοικίες και τις συνήθειές τους. Μυούνται στον ελληνικό πολιτισμό ενώ συγχρόνως εξασκούνται στην ελληνική γλώσσα. Οι σπουδαστές διαμένουν στο νησί τουλάχιστον 15 ημέρες ο καθένας και προέρχονται από την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστραλία, τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Λετονία, την Αμερική, το Βέλγιο, την Γερμανία, την Αμερική και άλλες χώρες.

Το Κέντρο οργανώνει προγράμματα εκπαιδευτικού και πολιτιστικού τουρισμού  καθώς και ερευνητικά προγράμματα για τη διδασκαλία και την εκμάθηση της ελληνικής ως ξένης και ως δεύτερης γλώσσας. Για παράδειγμα το ερευνητικό πρόγραμμα ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙ MMLT ερευνά τις δυνατότητες να εφαρμοστούν οι αρχές της εκπαίδευσης Μοντεσσόρι στη γλωσσική εκπαίδευση ενηλίκων, το πρόγραμμα ΓΛΩΣΣΑ 2 εκπαιδεύει καθηγητές της ελληνικής γλώσσας ώστε να διδάσκουν σε διαδικτυακά μαθήματα.

Ειδικότερα για τους ξένους επισκέπτες που θα ήθελαν να μάθουν βασικά στοιχεία της ελληνικής γλώσσας σε ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα 2 ωρών το Κέντρο ετοίμασε ένα μάθημα survivalGreek  (ελληνικά για τις βασικές καθημερινές ανάγκες), όπου μαθαίνουν να συστήνονται, να εκφράζουν τις προτιμήσεις τους και να παραγγέλνουν σε εστιατόρια και καφέ. Αν συνεχίσουν, οι επισκέπτες θα μάθουν να προσανατολίζονται και να ζητούν πληροφορίες για τα ξενοδοχεία και τα δρομολόγια. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία του νησιού.

Φυσικά υπάρχει και το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, με 73 ώρες σε δύο εβδομάδες, όπου με υπερεντατικό ρυθμό οι ξενόγλωσσοι ενήλικοι σπουδαστές μαθαίνουν τη γλώσσα μας.

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού διοργανώνει επίσης πολιτιστικές δραστηριότητες για Έλληνες που θέλουν να βρουν κάτι από την άλλη Σαντορίνη, τη Σαντορίνη που είναι ζωντανή στους ανθρώπους με μεράκι και πάθος για τη δουλειά και την τέχνη τους. Μαθήματα παραδοσιακής κουζίνας σε συνεργασία με το «Ρακί» στο Μεγαλοχώρι, ελληνικών τραγουδιών, κεραμικής με τον Αντρέα Μάκαρη, επισκέψεις σε μέρη με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά αλλά και πολιτιστική αξία, επισκέψεις στην Ένωση Συνεταιρισμών SantoWines, σε πανηγύρια και μουσεία συνθέτουν το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα των επισκεπτών της Σαντορίνης που ενδιαφέρονται για το νησί και για τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται και σε συνεργασία με τα τουριστικά γραφεία του νησιού.

Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 22860-82820 και στο e-mail: ifigenia@hcc.edu.gr

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη