Τα “Σκιάχτρα” παίρνουν θέση την Παρασκευή στο Κτήμα Σιγάλα

Κλικ για μεγέθυνση

Με σκιάχτρα θα γεμίσει ο αμπελώνας του Κτήματος Σιγάλα στην Οία, από τις 9 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης σύγχρονης τέχνης με θέμα το “Σκιάχτρο”, μια σπουδαία παράδοση του νησιού και άλλων αγροτικών περιοχών.

Ακόμα και σήμερα ο επισκέπτης δεν είναι καθόλου σπάνιο να συναντήσει αυτές τις μοναχικές φιγούρες, φτιαγμένες με ευτελή υλικά, στημένες ή αιωρούμενες στα χωράφια για να τρομάξουν τους φυσικούς εχθρούς της παραγωγής του αγρότη. Μορφές εκφοβιστικές ή αλλοπρόσαλλες, ενίοτε φτιαγμένες με φαντασία και χιούμορ, που συχνά αποτυπώνουν μια καλλιτεχνική ανάγκη έκφρασης πέρα από τη χρηστική τους σημασία.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους δεκαπέντε καλλιτέχνες από το εξωτερικό και την Ελλάδα φιλοξενούμενοι του Κτήματος Σιγάλα, που επιδιώκουν να παρουσιάσουν μια ριζοσπαστική ανάγνωση του Σκιάχτρου, σε συνάρτηση με τις αισθητικές αναζητήσεις τους και τα προβλήματα της εποχής μας, όπως αυτοί τα αντιλαμβάνονται.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Blind Adam, Jose Angelino, Micol Assaël, Κώστας Γουζέλης, Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, Λήδα Παπακωνσταντίνου, François Perez, Jorge Peris, Gianni Politi, John Roloff, Nunzio, Aντρέας Σάββα, Αλέξανδρος Τζαννής, Diego Valentino
Έκτακτη συμμετοχή: Jonathan Nossiter.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:00

Παράλληλα, στο οινοποιείο εκτίθενται φωτογραφικά έργα του Γιώργου Χαϊδόπουλου και του Πάνου Κοκκινιά με θέμα τo Σκιάχτρο, ενώ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30, θα πραγματοποιηθεί ειδική προβολή της τελευταίας ταινίας του Jonathan Nossiter «Φυσική Αντίσταση».

Συντονισμός έκθεσης: Μαρία Βασαριώτου
Παραγωγή: Κτήμα Σιγάλα


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη