“Τα Τραγούδια της Σαντορίνης” κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καλλίστη 

Τα Τραγούδια της Σαντορίνης είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του Αντώνη Ε. Καραμολέγκου και των Εκδόσεων Καλλίστη, στην οποία, μετά από πολυετή έρευνα, συγκεντρώθηκαν 1.500 δίστιχα με τις καντάδες, τα τραγούδια του γάμου, τα νανουρίσματα, τα τραγούδια της παρέας, τα κάλαντα της Σαντορίνης και πολλά άλλα.

Πρόκειται για έναν πολυτελή, σκληρόδετο τόμο, για τον οποίο χαρακτηριστικά αναφέρει ο συγγραφέας στον πρόλογό του: “Τα έθιμα και οι παραδόσεις των προγόνων μας, η ιστορία και η λαογραφία του νησιού μας είναι ένα πανέμορφο περιβόλι, που εκφράζει με τον καλύτερο και πειστικότερο τρόπο την εποχή τους διαχρονικά. Στα 1500 δίστιχα που συνέλεξα μετά από τριετή έρευνα, ακούγεται ο αντίλαλος της ζωής των προγόνων μας και απεικονίζονται τα πνευματικά χαρίσματα και τα αισθήματα που αναβλύζουν από την ψυχή τους. Είναι πηγή πληροφοριών για τους νεότερους και λεύκωμα αναμνήσεων για τους μεγαλύτερους. Πρέπει να κρατήσουμε στις καρδιές μας ζωντανό και αλώβητο αυτόν το θησαυρό και να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές”.

Διαφήμιση

Ο γνωστός Θηραίος συγγραφέας Ξενοφών Φύτρος αναφέρει επίσης, προλογίζοντας και εκείνος το βιβλίο:Ξεφυλλίζοντας, έπιασα τον εαυτό μου να σιγοτραγουδά στιχάκια από χρόνια λησμονημένα, καντάδων των παππούδων και ασμάτων των λαϊκών τραγουδοποιών. Για τις νεότερες γενιές του YouTube και της μουσικής ευρείας κατανάλωσης, ο τόμος Τα Τραγούδια της Σαντορίνης είναι ένα θησαυροφυλάκιο της λαογραφικής μας παράδοσης, πολύτιμο και δυσεύρετο. Γιατί, όπως σωστά γράφει ο ποιητής “του χρόνου ποιος το ξέρει αν θα ζήσουμε”. Χάρη στον συγγραφέα και τους συνεργάτες του, οι λαϊκοί βάρδοι θα ζήσουν στη μνήμη μας και οι στίχοι και τα τραγούδια τους θα χορεύονται και θα τραγουδιούνται και τώρα και στο μέλλον’.

H επιμέλεια και η διόρθωση κειμένων που περιλαμβάνονται στην έκδοση έγιναν από τους: Μαριλένα Α. Παπαφίλη, Φιλόλογο-Λυκειάρχη, Αγγελική Β. Γουλάρα, Εκπαιδευτικό, Ξενοφώντα Μ. Φύτρο, Συγγραφέα, Άννα Χ. Καραμολέγκου και Παρασκευή Χ. Τσιάκα. Τη σελιδοποίηση επιμελήθηκαν οι Νίκος Κορακάκης και Αναστασία Πλατανιώτη και τα σκίτσα οι Goni Ajdinaj και Ορέστης G. Ajdinaj.

Η έκδοση “Τα Τραγούδια της Σαντορίνης” είναι διαθέσιμη μέσω του Atlantea eShop, όπως και τα άλλα βιβλία των Εκδόσεων Καλλίστη, Το Γλωσσικό Ιδίωμα της Σαντορίνης, Οι Εκκλησίες του Χωριού μας, Τα Ιστιοφόρα της Σαντορίνης και Βραχονησίδες Χριστιανά. Οι παραγγελίες παραδίδονται δωρεάν στη Σαντορίνη, ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα η αποστολή είναι δωρεάν για αγορές άνω των 50 ευρώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη