Ταινίες μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας, στην Κινηματογραφική Λέσχη την Παρασκευή

H Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας φιλοξενεί και φέτος το “Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας”. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στις 18/12 και 19/12 στο αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι. Θα προβληθούν συνολικά 16 ταινίες, 8 κάθε μέρα. Ώρα έναρξης: 20:00 με ελεύθερη είσοδο.

Για την Παρασκευή 18/12 είναι προγραμματισμένες οι παρακάτω 8 ταινίες, συνολικής διάρκειας 110 λεπτών.

1. Euroman – Διάρκειας 22 λεπτών, παραγωγής 2015, μυθοπλασία, σε σκηνοθεσία Γαβριήλ Τζάφκα. Τιμήθηκε με το βραβείο Αργυρός Διόνυσος. Ένας τεχνοκράτης, ο Ευρωπαίος Euroman με ακριβά ρούχα και ψυχρό χιούμορ αποτελεί το θέμα της ταινίας.

2. Η σπουδαστική μυθοπλασία της Φαίδρας Τσολίνα με τον τίτλο Έκδυσις, διάρκειας 17 λεπτών, αφορά το σουρεαλιστικό ταξίδι ενός αναποφάσιστου μυαλού και τιμήθηκε με βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη “Ντίνος Κατσουρίδης”

3. H διάρκειας 9 λεπτών Joanna, του γνωστού στην Κ.Λ.Θ. Παναγιώτη Φαφούτη, είναι η καθημερινή αναζήτηση της αγάπης στο λιμάνι.

4. Inner land, 18 λεπτών της Βίβιαν Παπαγεωργίου με τιμητική διάκριση από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου. Μια δασκάλα αναλαμβάνει υπηρεσία σε ένα απομονωμένο σχολείο που ελλοχεύουν παγίδες.

5. Παλίρροιες-Το Παραμύθι της θάλασσας και 18 λεπτά με μια ιστορία που αφορά μια οικογένεια προσφύγων που φτάνει στην Μυτιλήνη. Σκηνοθεσία Σταυριάννα Λίτσα.

6. Prosopon, ταινία κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία Θωμά Θωμά, που τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης σπουδαστικής ταινίας και συνδέει τα ματ με την τρίτη ηλικία.

7. Simon says, 13 λεπτά και η μυθοπλασία του Νίκου Τσεμπερόπουλου που βραβεύθηκε στην κατηγορία Έλληνες του Κόσμου. Η μοναξία, η αποξένωση και τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν το θέμα της ταινίας.

8. Blue Train, μυθοπλασία 15 λεπτών του Μανώλη Μαυρή κι ένα ψυχαναλυτικό ταξίδι όπου το φανταστικό και το αληθινό συνορεύουν με τον Λίαμ να ταξιδεύει στο βαγόνι ενός τρένου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη