Τέλος στις βεβαιώσεις για μικροκέρδη από τυχερά παίγνια

Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), εξέδωσε Κανονισμό, με βάση τον οποίο καμία βεβαίωση κέρδους δεν επιτρέπεται να χορηγείται για τα παιχνίδια στα πρακτορεία, παρά μόνο όταν ο παίκτης ονομαστικοποιηθεί και πληρωθεί μέσω τραπέζης, ενώ για ποσά κάτω των 200 ευρώ δεν χορηγείται βεβαίωση κέρδους.

Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των κερδισμένων δελτίων των πρακτορείων (άνω του 90%) ανήκει στην τελευταία κατηγορία. Έτσι, καθίσταται πλέον αδύνατη η χρήση κερδισμένων δελτίων από τρίτους, που τα χρησιμοποιούσαν προκειμένου να αποκτήσουν βεβαιώσεις κέρδους, ώστε να νομιμοποιήσουν μαύρο χρήμα.

Ο Κανονισμός αφορά όλους τους παρόχους υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών, εκτός των καζίνων για τα οποία θα εκδοθεί ξεχωριστή απόφαση.

Ειδικότερα, με βάση τον συγκεκριμένο Κανονισμό, οι πάροχοι υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών οφείλουν, μεταξύ άλλων:
– Να πιστοποιούν και να επαληθεύουν την ταυτότητα του παίκτη για τα τυχερά παιχνίδια που παίζονται με ατομική κάρτα παίκτη ή μέσω ηλεκτρονικού λογαριασμού.
– Να πληρώνουν τους παίκτες που παίζουν στα πρακτορεία ως εξής:
o Για μικτά κέρδη πάνω από 800 ευρώ ανά δελτίο, υποχρεωτικά μέσω τραπέζης, μετά από
πιστοποίηση της ταυτότητας του παίκτη.
o Για κέρδη από 200 έως 800 ευρώ ανά δελτίο, μέσω τραπέζης και μετά από πιστοποίηση της ταυτότητας του παίκτη, εφόσον αυτός το ζητήσει με αίτησή του.
o Για κέρδη κάτω των 200 ευρώ, ανά δελτίο, μέσω των πρακτορείων.
– Να χορηγούν βεβαιώσεις κέρδους, μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους και μόνο εφόσον ο παίκτης έχει πληρωθεί επώνυμα μέσω τραπέζης. Για μικτά κέρδη κάτω των 200 ευρώ, ανά δελτίο, δεν χορηγείται βεβαίωση κέρδους.

Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των κερδισμένων δελτίων των πρακτορείων (άνω του 90%) ανήκει στην τελευταία κατηγορία. Έτσι, καθίσταται πλέον αδύνατη η χρήση κερδισμένων δελτίων από τρίτους, που τα χρησιμοποιούσαν προκειμένου να αποκτήσουν βεβαιώσεις κέρδους, ώστε να νομιμοποιήσουν μαύρο χρήμα.

Έτσι, δεν θα έχει νόημα για κάποιους να εμφανίζονται ως νικητές εκατοντάδων ή και χιλιάδων τέτοιων δελτίων χαμηλού κέρδους ετησίως, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, για το έτος 2013, οι πρώτοι δέκα παίκτες σε αριθμό δελτίων για τα οποία ζητήθηκαν βεβαιώσεις δήλωσαν ότι κέρδισαν 39.333 δελτία, ο πρώτος μάλιστα από αυτούς 8.654.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη