Χ. Θεοχάρης για βραχυχρόνιες μισθώσεις: Θα φέρουμε ισορροπία στην αγορά χωρίς να την ταρακουνήσουμε

Δεν θα υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός της δραστηριότητας, ξεκαθάρισε ο Yφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Τις τελευταίες πινελιές στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, που θα τεθεί σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2024, βάζει αυτή την περίοδο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως υπογράμμισε ο Χάρης Θεοχάρης, Yφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Από το βήμα του 24ου συνεδρίου της Prodexpo, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 25-26/10 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο κος Θεοχάρης ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός της δραστηριότητας, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση που προβλέπει ο ισχύων νόμος και ορίζει ως ανώτατο όριο τις 90 ηµέρες ανά ηµερολογιακό έτος. “Δεν θα επιβάλλουμε σκληρά όρια στις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Θα φέρουμε ισορροπία στην αγορά, αλλά δεν θα την ταρακουνήσουμε” σημείωσε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, είναι να αντιμετωπίσει τον αθέμιτο ανταγωνισμό με τον ξενοδοχειακό κλάδο, ώστε να μην υπάρχουν ολόκληρα κτήρια που κρύβονται πίσω από τη βραχυχρόνια μίσθωση και λειτουργούν ως ξενοδοχεία, χωρίς όμως να πλήξει την ανάπτυξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων για χιλιάδες ιδιοκτήτες, για τους οποίους η βραχυχρόνια μίσθωση αποτελεί μια σημαντική πηγή εισοδήματος.

Τόνισε ότι θα τεθεί όριο στα δύο ακίνητα για τα φυσικά πρόσωπα (αποτελεί το 70% της αγοράς), ενώ όσα διαθέτουν σε ψηφιακή πλατφόρμα τρία ή περισσότερα ακίνητα προς εκμίσθωση/υπεκμίσθωση για σκοπούς βραχυχρόνιας μίσθωσης θα θεωρείται ότι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και γι’ αυτό θα πρέπει να ανοίξουν βιβλία, καταβάλλοντας ΦΠΑ, τέλος επιτηδεύματος, κ.α.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη