Γ. Ρούσης: “Θα κάνουμε την προσπάθειά μας χωρίς άγχος και ό,τι βγει”

Την Παρασκευή στις 18:00 Ολυμπιακός-ΑΟ Θήρας και στις 20:30 Ηλυσιακός-Πανναξιακός | Το Σάββατο ο τελικός

Με τον α’ ημιτελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΑΟ Θήρας θα ανοίξει την Παρασκευή 2/3 στις 18:00 η αυλαία του Final 4 του Κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών στη Σαντορίνη.

Ο ασταμάτητος φέτος Ολυμπιακός δίνει για δέκατη συνεχόμενη σεζόν το “παρών” στο Final 4 του Κυπέλλου και έρθει στη Σαντορίνη με τον αέρα του φαβορί για να διατηρήσει τον τίτλο του κυπελλούχου που διατηρεί από το 2011. Οι “ερυθρόλευκες” βρίσκονται μέσα σε όλους τους φετινούς στους στόχους. Παραμένουν αήττητες εντός συνόρων χωρίς απώλεια σετ, ενώ στην Ευρώπη βρίσκονται ένα βήμα πριν την προκρισή τους στα ημιτελικά του Challenge Cup. Για να φτάσει στο Final 4 της Σαντορίνης ο πολυνίκης του θεσμού Ολυμπιακός απέκλεισε τη Νέα Γενεά και την Ηλιούπολη.

Για τον “οικοδεσπότη” ΑΟ Θήρας είναι η πρώτη φορά που δίνει το “παρών” σε τελική φάση του Κυπέλλου, πετυχαίνοντας έτσι τον έναν από τους δύο φετινούς του στόχους. Ο δεύτερος είναι η πρόκριση στους αγώνες play off του πρωταθλήματος, στόχος στον οποίο είναι πολύ κοντά αφού βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, σε απόσταση αναπνοής από την 2η και 3η θέση. Στον δρόμο του για το Final 4, ο ΑΟ Θήρας απέκλεισε τον Αίαντα και την Θέτιδα.

Το κλίμα στην ομάδα είναι ενθουσιώδες και με τη βοήθεια του κόσμου που αναμένεται να γεμίσει το κλειστό του ΔΑΠΠΟΣ, ο ΑΟ Θήρας δε σταματά να ελπίζει για ένα καλό αποτέλεσμα. Όπως δήλωσε στο Atlantea και ο προπονητής της Σαντορίνης Γιώργος Ρούσης: “Καταρχάς αυτή η διοργάνωση είναι μια γιορτή και είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε για πρώτη φορά σαν ΑΟ Θήρας. Ο αντίπαλός μας είναι και φέτος πανίσχυρος και είναι το ακλόνητο φαβορί. Εμείς από τη μεριά μας θα παίξουμε χωρίς άγχος και με την βοήθεια του κόσμου θα κάνουμε την προσπάθειά μας και ό,τι βγει.”

[adning id="140783"]


Στις 20:30 θα ακολουθήσει ο β’ ημιτελικός της διοργάνωσης μεταξύ του Ηλυσιακού και του Πανναξιακού.

Για να βρεθεί στο Final 4 (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και για τέταρτη στην ιστορία του) ο έτερος εκπρόσωπος του κυκλαδικού βόλεϊ Πανναξιακός, χρειάστηκε να αποκλείσει δύο ισχυρούς αντιπάλους, τον Άρη και τους Μακεδόνες. Αν σκεφτεί κανείς την αβεβαιότητα που υπήρχε στον σύλλογο πέρσι το καλοκαίρι, που λίγο έλειψε να του στερήσει τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα, το ότι η ομάδα της Νάξου δίνει το “παρών” στη Σαντορίνη και μάλιστα είναι το φαβορί για πρόκριση στον τελικό, αποτελεί μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Με την παρουσία του στη Σαντορίνη, ο Ηλυσιακός γράφει ιστορία στον θεσμό του Κυπέλλου καθώς συμπεριλήφθηκε σε μια μικρή λίστα με ομάδες της δεύτερης κατηγορίας (Φιλαθλητικός Λάρισας, Ηρακλής Κηφισιάς) που παίρνουν μέρος σε Final 4. Τα τελευταία δέκα χρόνια ο Ηλυσιακός πρωταγωνιστεί στην Α2 κατηγορία και από φέτος στην Pre League, και κάποιες φορές μάλιστα έχει φτάσει κοντά στην άνοδο στην Α1, χωρίς ωστόσο να το έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Στην φετινή του πορεία στο Κύπελλο και μέχρι το Final 4 της Σαντορίνης, ο Ηλυσιακός απέκλεισε τον Πανιώνιο, την Αγία Παρασκευή, τις Αμαζόνες και την Κόρινθο. Αν και υπάρχει διαφορά δυναμικότητας με τον Πανναξιακό, οι αθλήτριες του Ηλυσιακού ήρθαν για να ευχαριστηθούν τη συμμετοχή τους αλλά και να είναι ανταγωνιστικές.

Οι νικητές των δύο ημιτελικών θα διεκδικήσουν το Κύπελλο στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης το Σάββατο 3/3 στις 20:00.

Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ3.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη