20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

IMIC 2013: Θετική αποτίμηση, ανάπτυξη συνεργειών

Share

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την έναρξη του συνεδρίου

Ιδιαίτερα πετυχημένο τόσο από πλευράς περιεχομένου όσο και σε οργανωτικό επίπεδο ήταν το 9ο συνέδριο IMIC με θέμα “Τουρισμός και Γαστρονομία: Το επόμενο βήμα”, που πραγματοποιήθηκε 17 & 18 Οκτωβρίου 2013 στο φιλόξενο πάντα “Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός” στο Φηροστεφάνι της Σαντορίνης.

Εκτός από τους πολυάριθμους συνέδρους, από τη Σαντορίνη και πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, μεγάλο μέρος των εργασιών του συνεδρίου παρακολούθησε και πολυμελής δημοσιογραφική αποστολή από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ήρθε στη Σαντορίνη με την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που είχε θέσει υπό την αιγίδα της το συνέδριο και ήταν συνδιοργανωτής.

Οι συνέργειες που αναπτύχθηκαν μεταξύ φορέων και επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου Θήρας “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη”, είχαν την έκφρασή τους και στο IMIC 2013 και έτσι εστιατόρια, οινοποιεία και ξενοδοχεία και εμπορικές επιχειρήσεις του χώρου της διατροφής συμμετείχαν ενεργά στις παράλληλες εκδηλώσεις του συνεδρίου παρουσιάζοντας προϊόντα τους και αποκομίζοντας τα ευμενή σχόλια ομιλητών, συνέδρων και δημοσιογράφων.

Οι οργανωτές του συνεδρίου δήλωσαν στο “ατλαντίς” ότι το συνέδριο υποστηρίχθηκε οικονομικά από τον ΕΟΤ, την Τράπεζα Πειραιώς, την Vita Epsilon, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη διεθνή έκθεση συνεδρίων και εκδηλώσεων IMEX

Επίσημος αερομεταφορέας του συνεδρίου και χορηγός σημαντικού αριθμού αεροπoρικών εισιτηρίων ήταν η AEGEAN.

To website του συνεδρίου το σχεδίασε και το υποστήριξε η Web to bee, ενώ το σεμινάριο για τον γαστρονομικό τουρισμό ήταν χορηγία της Koutoulas Consulting.

Δωμάτια για τη φιλοξενία δημoσιογράφων και ομιλητών διέθεσαν η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης (Ξενοδοχεία  Astro Palace, Casa Florina, Volcano View), τα Voreina και ο Ηλιότοπος ενώ η εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Avance διέθεσε αυτοκίνητα για τις ανάγκες των μετακινήσεων και η εταιρεiα ενοικίασης σκαφών “Sunset Oia” προσέφερε το “Oia” Catamaran Lagoon 420 για την περιήγηση τους στο Ηφαίστειο. 

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη