Θετική εξέλιξη στο θέμα του νοσοκομείου – Απαιτείται έγκριση για τη σύσταση τοπικής ΑΕΜΥ

Η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών για την απόσχιση κλάδου της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), ώστε να συσταθεί τοπική ΑΕΜΥ στη Σαντορίνη, τίθεται ως προϋπόθεση για να λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο σύμφωνα με την πρόταση που διαμόρφωσε η θηραϊκή κοινωνία.

Αυτό προέκυψε από τη σημερινή (11/10/2013) συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων, κ.κ. Επιφάνιος, οι Βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Παναγιώτης Ρήγας και Νικόλαος Συρμαλένιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Πουσσαίος, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος, ο Αντιδήμαρχος Θήρας κ. Μάρκος Καφούρος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Ηλίας Μάϊνας και Ευάγγελος Σιγάλας, μέλη της Επιτροπής Κατοίκων για τη Στήριξη του Νοσοκομείου της Σαντορίνης, εκπρόσωπος του Ε.Κ.Α.Β. και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Θήρας: “Ο Δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος ανέπτυξε την πρόταση για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Θήρας, όπως τη διαμόρφωσε η θηραϊκή κοινωνία. Επί της πρότασης αυτής ανεπτύχθη εκτενής διάλογος, διατυπώθηκαν ερωτήματα και απόψεις των παρισταμένων υπηρεσιακών παραγόντων και εν τέλει τονίστηκε η βούληση του Υπουργού Υγείας να λειτουργήσει το νοσοκομείο σύμφωνα με την πρόταση της θηραϊκής κοινωνίας.”

“Για πρώτη φορά μετά από πολλά έτη” όπως τονίζεται και στο δελτίο τύπου  “η προοπτική λειτουργίας του νοσοκομείου Σαντορίνης είναι περισσότερο κοντά από ποτέ, χάρη στη συστηματική δουλειά, τη σύμπνοια και την ομοψυχία που επέδειξαν η παρούσα δημοτική αρχή και η κοινωνία της Σαντορίνης.”

Πριν από την ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει την πρόταση της θηραϊκής κοινωνίας και ότι θα μεταφέρει την άποψή του στον Υπουργό Υγείας.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη