Την Τρίτη 22/10 η αναβίωση της γιορτής του Αγίου Αβερκίου

Ο Άγιος Αβέρκιος είναι ο προστάτης του κρασιού και η ημέρα της γιορτής του στις 22/10 είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το άνοιγμα των βαρελιών της νέας σοδειάς. Έτσι, για μια ακόμα χρονιά, η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών θα αναβιώσει αύριο Τρίτη 22/10, ώρα 19:00, στην Κάναβα Ρούσσος, τη γιορτή του Αγίου Αβερκίου, έχοντας ετοιμάσει γευστική δοκιμή της φετινής σοδειάς, συνοδεία μαγειρικών δημιουργιών αλλά και ζωντανής μουσικής.

Τα γευστικά εδέσματα έχουν αναλάβει οι γνωστοί σεφ Κώστας Αγγελόπουλος, Γιώργος Δόσπρας και Τάσος Στεφάτος, ενώ με τη μουσική επένδυση της βραδιάς έχουν επιφορτιστεί:

  • το παραδοσιακό μουσικό σχήμα Matronas Trio, με τον Γιάννη Βαρβαρήγο στο λαούτο, τη Φωτεινή Παπαδοπούλου στο τραγούδι και τον Στέφανος Φίλο στο βιολί,
  • το λαϊκό σχήμα από τους Αγλαΐα Κουκουλιάκου (τραγούδι), Γιώργο Τονά (τραγούδι & μπουζούκι), Κώστα Τσικούρη (τραγούδι & κιθάρα), Βασίλη Χατζηπέτρο (τραγούδι & μπουζούκι),
  • οι μουσικοί Γιάννης Πανταζής (τσαμπούνα) και Γιάννης Κουέλη (κρουστά).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί επίσης ομιλία του ερευνητή Δρ. Δημήτρη Τάσκου με θέμα “Η αμπελουργική Σαντορίνη σε ένα περιβάλλον που αλλάζει”.

Ο Δρ Δημήτριος Τάσκος είναι έμπειρος γεωπόνος στη διαχείριση αμπελώνων και την οινολογία με μοναδικό υπόβαθρο γνώσεων στην έρευνα πεδίου, την οινοποίηση και τη λειτουργία της οινοβιομηχανίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη διατήρηση και αξιοποίηση των αυτόχθονων ποικιλιών αμπέλου, στην επίδραση του terroir στην απόδοση της αμπέλου, στην αμπελουργία ακριβείας, στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών για την αποτελεσματική διαχείριση του αμπελώνα και στην οικοφυσιολογία της αμπέλου.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Στη φετινή γιορτή συμμετέχουν 12 οινοποιεία και μια ζυθοποιία της Σαντορίνης.

Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και κάθε επισκέπτης θα παραλαμβάνει ένα αναμνηστικό ποτήρι κρασιού. Η προσέλευση θα γίνεται από τις 18:30. Λόγω ορισμένης χωρητικότητας, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τους επισκέπτες που θα αγοράσουν εισιτήριο επί τόπου.

Προπώληση εισιτηρίων: 1260 Ceramic Studio (Μεγαλοχώρι), Pelican Kipos cafe & wine restaurant (Φηρά), Aktaion restaurant (Φηροστεφάνι), ΑΚ Gallery (Οία).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγου Εστία Πύργου Καλλίστης.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη