Europa Conference League: Θρυλική κατάκτηση του τροπαίου από τον Ολυμπιακό

Με κεφαλιά του Αγιούμπ Ελ Κααμπί λίγα λεπτά πριν τη λήξη της παράτασης, ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τη Φιορεντίνα στον τελικό του Europa Conference League και κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του και πρώτο ελληνικής ομάδας στην ιστορία των διοργανώσεων της UEFA.

Σε έναν τελικό για πολύ γερά νεύρα, που στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλος χωρίς σκορ, παρά τις ευκαιρίες που είχαν αμφότερες οι ομάδες, οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν τον τρόπο να λυτρωθούν στο 126′ και να κάνουν δικό τους το βαρύτιμο τρόπαιο, στέλνοντας τον κόσμο τους στον έβδομο ουρανό!

“Είναι κάτι μοναδικό. Καταφέραμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Το αφιερώνουμε στον κόσμο μας και στις οικογένειές μας. Είμαστε ενωμένοι, είμαστε μία οικογένεια και πετύχαμε κάτι πολύ μεγάλο”, δήλωσε ο χρυσός σκόρερ της αναμέτρησης, Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Από την πλευρά του, ο “αρχιτέκτονας” του θριάμβου του Ολυμπιακού, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού στις 11 Φεβρουαρίου και κατάφερε μέσα σε 3,5 μήνες να οδηγήσει τους “ερυθρόλευκους” στην κορυφή είχε κάθε λόγο να χαμογελάει για τον μεγάλο τίτλο των Πειραιωτών. Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Europa League με τη Σεβίλη, ο Βάσκος τεχνικός πήρε δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τίτλο κι οδήγησε (και) τον Ολυμπιακό σε μία ιστορική βραδιά.

“Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος, αποτελεί τιμή που έκανα όλο αυτό τον κόσμο ευτυχισμένο, νιώθω τεράστια χαρά και ευτυχία που έκανα τον κόσμο να νιώθει έτσι και το αφιερώνω σε αυτούς” τόνισε ο Μεντιλίμπαρ και πρόσθεσε: “Είμαι χαρούμενος που πετύχαμε κάτι που ο σύλλογός μας δεν το είχε ξαναπετύχει ποτέ. Θα το γιορτάσουμε, θα το πανηγυρίσουμε όπως πρέπει και στη συνέχεια θα αρχίσουμε να δουλεύουμε για ό,τι ακολουθεί…”

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη