Τη Δευτέρα τα σήματα αειφορίας του Δικτύου Δάφνη

Η Γενική Συνέλευση του ∆ικτύου Αειφόρων Νήσων Αιγαίου ∆ΑΦΝΗ*,  θα γίνει τη ∆ευτέρα 22 Απριλίου και ώρα 09:00 στο αµφιθέατρο της ΚΕ∆Ε (Ακαδηµίας και Γενναδίου 8).
Στο πλαίσιο της Συνέλευσης, θα γίνει η απόδοση του σήµατος αειφορίας για το έτος 2012 στα νησιά µέλη του δικτύου που αξιολογήθηκαν θετικά και θα ακολουθήσει ενηµερωτική ενότητα µε θέµατα που άπτονται των ζητηµάτων της αειφορίας και της ανάπτυξης στον κρίσιµο χώρο του Αιγαίου. Στη Γενική Συνέλευση θα συμμετέχει και ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος.

* Το δίκτυο ΔΑΦΝΗ είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που σκοπό έχει την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης στα νησιά του Αιγαίου. Σύμφωνα με το καταστατικό της η αειφόρος ανάπτυξη συνδέεται άμεσα: (α) με την ισόρροπη ανάπτυξη των νησιών, (β) με την προώθηση των ήπιων πηγών ενέργειας, γ) με τη χωρική οργάνωση και τον έλεγχο της δόμησης, (δ) με τη διατήρηση της φύσηςκαι των μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων, (ε) με τη στήριξη του ποιοτικού τουρισμού και των μορφών εναλλακτικού τουρισμού, (στ) με τον προγραμματισμό βασικών έργων υποδομής στο νησιωτικό χώρο όπου η περιβαλλοντική συνιστώσα θα είναι ουσιαστική, (ζ) με την προώθηση των νέων τεχνολογιών, της καινοτομίας και τηςεπιχειρηματικότητας, (η) με την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών, (θ) με την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, (ι) με την συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς και σχήματα.

Στη Δάφνη συμμετέχουν οι παρακάτω 2 Περιφέρειες και 33 Νησιωτικοί Δήμοι: Περφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι Δήμοι: ΑΙΓΙΝΑΣ, ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ, ΑΜΟΡΓΟΥ, ΑΝΔΡΟΥ, ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΘΗΡΑΣ, ΙΟΥ, ΚΕΑΣ, ΚΙΜΩΛΟΥ, ΚΥΘΝΟΥ, ΚΩ, ΛΕΙΨΩΝ, ΛΕΣΒΟΥ, ΛΗΜΝΟΥ, ΜΗΛΟΥ, ΜΥΚΟΝΟΥ, ΝΑΞΟΥ και ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΝΙΣΥΡΟΥ, ΠΑΤΜΟΥ, ΠΑΡΟΥ, ΡΟΔΟΥ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, ΣΙΚΙΝΟΥ, ΣΙΦΝΟΥ, ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ΣΚΥΡΟΥ, ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛΟΥ, ΤΗΝΟΥ, ΥΔΡΑΣ, ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ, ΦΟΥΡΝΩΝ-ΚΟΡΣΕΩΝ, ΧΙΟΥ.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.dafni.net.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη