Έρευνα Pulse: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τον τουρισμό;

Με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας της Pulse “Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τον τουρισμό;” ξεκίνησαν σήμερα (15/10) οι εργασίες του συνεδρίου “Reimagine Tourism in Greece” που διεξάγεται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με την έρευνα, τo 86% των κατοίκων της χώρας μας αναγνωρίζουν την πολύ μεγάλη σημασία του ελληνικού τουρισμού στην ελληνική οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό ωστόσο ότι είναι μονοψήφιο το νούμερο των Ελλήνων που χαρακτηρίζουν μικρή τη συνεισφορά του ελληνικού τουρισμού στην οικονομία.

Την ίδια στιγμή στο ερώτημα αν οι επιλογές που κάνει η Ελλάδα για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού είναι προς την σωστή κατεύθυνση, το 48% απαντά θετικά, το 28% εκφράζει αμφιβολίες και θεωρεί ότι οδεύουμε προς τη λάθος κατεύθυνση, ζητώντας βελτιώσεις, ενώ το 16% εκτιμά ότι δεν είναι σαφές.

Στο δίλημμα “τι θα προτιμούσατε για τη χώρα: α) λιγότερους ξένους επισκέπτες τουρίστες αλλά με καλύτερη οικονομική κατάσταση ή β) περισσότερους ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση”, το 54% απαντά ξεκάθαρα υπέρ του πρώτου σεναρίου.

Τέλος, στην επίκαιρη ερώτηση αν υπάρχει υπερτουρισμός στην Ελλάδα, το 29% λέει σίγουρα ναι, το 38% μάλλον ναι, το 20% μάλλον όχι και μόλις το 6% όχι, δεν υπάρχει υπερτουρισμός. Αξίζει να σημειωθεί ότι θετικά απαντούν κυρίως άνθρωποι που ζουν σε νησιά με αυξημένη τουριστική κίνηση.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη