Τηλεκπαίδευση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες όλης της χώρας

Ποιες περιοχές είναι στο βαθύ κόκκινο - Τι θα ισχύσει για την Καθαρά Δευτέρα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλης της χώρας (πλην ειδικών σχολείων) από την Τρίτη 16/3 έως τις 29/3, διάστημα κατά το οποίο τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, θα επικαιροποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με αφορμή την αύξηση της μεταδοτικότητας, την κυκλοφορία των νέων μεταλλάξεων, την αύξηση επιδημικών εξάρσεων στις σχολικές μονάδες πέρα από το αναμενόμενο για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες σε περιοχές που λειτουργούσαν δια ζώσης, προτείνοντας την ενίσχυση της διαδικασίας του testing στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, προκειμένου να ξαναρχίσει η διά ζώσης εκπαίδευση κατά τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

“Στην προσπάθειά μας να ελέγξουμε την αυξητική τάση της πανδημίας και να μειώσουμε το επιδημιολογικό φορτίο συνολικά στην χώρα, εισηγηθήκαμε στην εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Το οριζόντιο αυτό μέτρο έχει στόχο τη διαφύλαξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και τη δυναμική μετάβαση στο άνοιγμα δραστηριοτήτων”, είχε εξηγήσει νωρίτερα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Οι περιοχές που είναι σε βαθύ κόκκινο
Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) παραμένουν η Περιφέρεια Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας (πλην Σκύρου), Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας (πλην Μεγανησίου), καθώς και οι Δήμοι Καλυμνίων, Ρόδου, Χίου και Ανωγείων.

Στο ίδιο επίπεδο προστίθενται επίσης από το πρωί του Σαββάτου 13/3 οι Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, καθώς και οι Δήμοι Ιωαννιτών, Μετσόβου, Κατερίνης, Χανίων και Σκιάθου.

Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Τι θα ισχύει για την Καθαρά Δευτέρα
Σχετικά με την Καθαρά Δευτέρα, ο κος Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως θα ισχύει ό,τι ισχύει και σήμερα. Δηλαδή, οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις δεν επιτρέπονται, οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία, ενώ για το SMS 6 η μετακίνηση θα γίνεται πεζή ή ποδήλατο. Οπότε, όπως είπε ο κος Χαρδαλιάς, το πέταγμα του χαρταετού τη Δευτέρα θα γίνει κοντά στις οικίες. Κανονικά θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως ισχύει και σήμερα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη