Την Κυριακή ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Με ένα μεγάλο ρεκόρ συμμετοχών μπαίνει δυναμικά στην 4η δεκαετία της ζωής του ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του μεγάλου ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη.

Τριάντα χιλιάδες (30.000) δρομείς άνδρες-γυναίκες όλων των ηλικιών από κάθε γωνιά της γης θα δώσουν το “παρών” την Κυριακή 10 Νοεμβρίου γιορτάζοντας τα 31α γενέθλια του Αυθεντικού Μαραθωνίου συμμετέχοντας παράλληλα στους δυο λαϊκούς δρόμους των 5 και 10 χλμ στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στους πολλούς  ξεχωριστούς αγώνες παιδιών κατά μήκος της διαδρομής, καθώς τον αγώνα των Special Olympics.

«Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι και φέτος στην Ελλάδα για να πάρω μέρος στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στον οποίο έχω κερδίσει ήδη δυο φορές και θα προσπαθήσω να το καταφέρω και τρίτη», είπε ο Ράιμοντ Μπετ, ενώ ανέφερε ότι έχει κάνει πολύ καλή προετοιμασία και αν είναι καλός ο καιρός θα προσπαθήσει να κάνει και ρεκόρ, σπάζοντας το ρεκόρ διαδρομής, που ανήκει στο Στέφανο Μπαλντίνι, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. «Η προετοιμασία μου έχει πάει πολύ καλά. Είμαι σε καλύτερη κατάσταση από τις προηγούμενες σεζόν. Έχω δουλέψει τις ανηφόρες, ενώ ανέβασα και την ταχύτητα μου», συμπλήρωσε.

Ο Ρέιμοντ Μπετ είναι μεν το γνώριμο πρόσωπο- άλλωστε είναι ο αθλητής που έχει κερδίσει δύο φορές στη διοργάνωση και κατέχει το ρεκόρ αγώνων με 2ωρ.11.35- αλλά δεν θα είναι μόνος του. Αντιθέτως, αν και έρχεται ξανά στον Κλασικό Μαραθώνιο με στόχο ένα ρεκόρ, θα πρέπει να ανησυχεί και για τους ισχυρούς αντιπάλους του.

Στο δυνατό γκρουπ των Αφρικανών που μπορούν να του δημιουργήσουν πρόβλημα είναι ο Πολ Κοσγκέι, γνώστης της διαδρομής αφού ήταν δεύτερος το 2012 και μάλιστα με το 2ωρ.12.20 που είχε σημειώσει είχε τερματίσει και εκείνος κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ αγώνα. Ο Μπέλορ Γιάτορ από την άλλη είναι ένας δρομέας που έχει τρέξει τρεις φορές κάτω από 2ωρ.10.00 και αυτό το στοιχείο τον κάνει ιδιαίτερα απειλητικό, ενώ έχει κερδίσει δύο συνεχόμενες φορές τον μαραθώνιο του Ντίσελντορφ.

Η ιδιαιτερότητα της φετινής διοργάνωσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Αναλυτικά:

Η διαδρομή του Αγώνα Δρόμου 5χλμ έχει νέα αφετηρία, νέα διαδρομή και νέα ώρα εκκίνησης. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 8:00πμ από τη Λεωφ. Αμαλίας, μπροστά και δεξιά της αλέας του Ζαππείου, στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη (Eurobank), με κατεύθυνση προς Σύνταγμα. Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, οι δρομείς θα εκκινήσουν κατά κύματα κατανεμημένοι σε blocks εκκίνησης.

Η όδευση της νέας διαδρομής είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας – διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Ο τερματισμός των αθλητών θα γίνει από την αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Στις 9.05 θα δοθεί η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 10χλμ από την ίδια αφετηρία με τον αγώνα των 5χλμ, επίσης κατά κύματα.

Η όδευση της νέας διαδρομής είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Χαρ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, Φιδιππείδου, αριστερά Μεσογείων μέχρι Σχολή Αστυνομίας, αναστροφή (στο φανάρι της Σχολής Αστυνομίας), Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου, Φειδιππίδου, αριστερά Μεσογείων, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Ο τερματισμός των αθλητών θα γίνει, επίσης, από την αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.athensclassicmarathon.gr

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη