Την Παρασκευή τα εγκαίνια της έκθεσης “santoREni: έργο σε εξέλιξη”

Εκαινιάζεται τη Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, στις 18:30, στο Μπελλώνιο Πολιτιστικό Κέντρο, η έκθεση της Ζωής Χατζηγιαννάκη με τίτλοsantoREni: έργο σε εξέλιξη”

Στα εγκαίνια θα μιλήσουν για την έκθεση ο εικαστικός Κάτωνας Ασιμής και η καθηγήτρια αρχιτεκτονικής Κλαίρη Παλυβού. Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πράσσος.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Νοεμβρίου και θα είναι επισκέψιμη καθημερινές 10:00-14:00 και Σαββατοκύριακo 10:00-12:00.

Οι φωτογραφίες που θα εκτεθούν και το video* που θα προβληθεί πραγματεύονται το θέμα της ανάπτυξης του χώρου στη Σαντορίνη σήμερα.

Σύμφωνα με την κα Χατζηγιαννάκη “η Σαντορίνη παρουσιάζει ενδιαφέρον λόγω της τεράστιας αλλαγής που βιώνει τα τελευταία χρόνια, αλλαγή που οφείλεται κυρίως στον τουρισμό. Ο τουρισμός όμως δεν σήμανε απλά και μόνο μία σημαντική οικονομική ανάπτυξη ή το πέρασμα από την γεωργία σε άλλες δραστηριότητες αλλά και μία δομική αλλαγή στο χώρο και ενδεχομένως στην κοινωνία. Οι φωτογραφίες, όπως και το video, με διαφορετικό μεν τρόπο προσπαθούν να απεικονίσουν και να ερευνήσουν αυτό το νέο σκηνικό που βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη. Στόχος  είναι αρχικά η κατανόηση του και περαιτέρω η απομάκρυνση από την καρτποσταλική και διαχρονική εικόνα της Σαντορίνης –όχι γιατί δεν υπάρχει– αλλά γιατί δεν υπάρχει έξω από την κοινωνική σημερινή πραγματικότητα. Η απεικόνιση και η ανίχνευση των νέων χώρων βοηθάει στο να κατανοήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις δυναμικές αυτές που τους παράγουν, χωρίς να εγκλωβιζόμαστε σε μια εικονική πραγματικότητα η οποία απλώς διαιωνίζει και αποκρύβει σημαντικά ερωτήματα που ζητούν άμεσα αναγνώριση.”

 H Ζωή Χατζηγιαννάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε γραφιστική στην Σχολή Βακαλό, φωτογραφία στο Kent Institute of Art&Design (1993-1996) στην Αγγλία και στην συνέχεια δούλεψε ως ελέυθερος επαγγελματίας φωτογράφος σε περιοδικά και ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Αθήνα. To 2004 λαμβάνει υποτροφία από το ΙΚΥ για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Goldsmiths College, University of London και το 2010 ολοκληρώνει την διδακτορική της διατριβή με τίτλο “Fleeting island: the production of space in Santorini”. Η δουλειά της έχει βραβευτει με το Jerwood Photography Award (2006), εκτεθεί και δημοσιευτεί στην Ελλάδα και στην Μεγ. Βρετανία. Ζει και εργάζεται ως ελέυθερος επαγγελματίας φωτογράφος στην Αθήνα.  www.zoehatziyannaki.com

*Οι φωτογραφίες και το video αποτελούν μέρος της διδακτορικής διατριβής της Ζωής Χατζηγιαννάκη. Έχουν εκτεθεί στην Αθήνα το 2008 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, δημοσιευτεί στο ‘Rhizomes: Cultural Studies in Emerging Knowledge’ (www.rhizomes.net/issue23/hatziyannaki/index.html τεύχος 23, 2012), στο περιοδικό ‘Γεωγραφίες’ (εξαμηνιαία έκδοση επιστημών του χώρου, τευχος 18,  φθινόπωρο 2011) όπως και στην διμηνιαία ηλεκτρονική έκδοση του ΤΕΕ ‘Τεχνικά Χρονικά’ (τεύχος 4, Ιουλ.-Αυγ.2010, http://portal.tee.gr)

 

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη