Την Τετάρτη συζητείται στο ΠΕΣΠΑ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου η επένδυση της Βλυχάδας

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 έρχεται και πάλι για συζήτηση, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, το θέμα της έγκρισης ή μη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ξενοδοχειακή επένδυση της εταιρείας ΜΑΡΜΑΡΙ ΑΕ (συμφερόντων Μεταξά), στην περιοχή της Βλυχάδας της Σαντορίνης.

Η επένδυση αφορά στην κατασκευή ξενοδοχείου 237 κλινών, συνολικής κάλυψης 9.000 τμ σε έκταση 48.309,73 τ.μ.

Την αντίθεσή του στην κατασκευή της μονάδας έχει εκφράσει με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας, περιβαλλοντικοί σύλλογοι και φορείς του νησιού καθώς και το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Εκτενή αναφορά στην υπόθεση κάνει σήμερα, 1 Οκτωβρίου 2013, και το kathimerini.gr το ποίο και φιλοξενεί και δηλώσεις του δημάρχου Θήρας Αναστάσιου Νικόλαου Ζώρζου ο οποίος επισημαίνει τα εξής “Η περιοχή στην οποία πρόκειται να κατασκευαστεί η συγκεκριμένη επένδυση είναι αντίστοιχης φυσικής ομορφιάς με την περιοχή της Καλντέρας. Ένα μοναδικό μνημείο της φύσης, με εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Το ανάγλυφο αυτό δεν μπορεί να μείνει απροστάτευτο. Εκτός από τη ζημιά που θα πραγματοποιηθεί με την κατασκευή της συγκεκριμένης μονάδας, θα ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή και άλλων μονάδων, αφού μεγάλες εκτάσεις στη Βλυχάδα ανήκουν σε ξενοδοχειακούς ομίλους. Θα είναι η αρχή του τέλους”.

Νεότερη ενημέρωση 2/10 – ώρα 14:30
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Θήρας, ο Δήμαρχος Θήρας κος Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος βρίσκεται ήδη στην Αθήνα προκειμένου να παραστεί στη συνεδρίαση του ΠΕΣΠΑ. Το θέμα είναι 9ο και τελευταίο στην ημερήσια διάταξη και η συνεδρίαση έχει ξεκινήσει από τις 10 το πρωί.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη