Την Τρίτη 12/12 το ραντεβού της Σαντορίνης στην Αθήνα

Για την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Μουσείο της Ακρόπολης, είναι προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Θήρας, με τίτλο “50 χρόνια Ακρωτήρι – Έργα και Προοπτικές στον χώρο του Πολιτισμού”.

Το “παρών” θα δώσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λυδία Κονιόρδου, η οποία και θα απευθύνει χαιρετισμό. Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος θα αναφερθεί συνολικά στη σημερινή κατάσταση του νησιού, αλλά και στα σχέδια και ενέργειες που προγραμματίζονται για τα επόμενα χρόνια.

Για τα 50 χρόνια της Ανασκαφής στο Ακρωτήρι θα μιλήσει ο καθ. Χρίστος Ντούμας, διευθυντής Ανασκαφής στο Ακρωτήρι. Για τις δράσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στα μνημεία και τα μουσεία της Σαντορίνης θα μιλήσει ο δρ Δημήτρης Αθανασούλης, διευθυντής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, ενώ ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ κ. Σταύρος Μπένος θα αναφερθεί σε μία σειρά παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Σαντορίνης.

Το πάνελ των ομιλητών συμπληρώνει ο κ. Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Google Ελλάδας-Κύπρου-Μάλτας, ο οποίος θα αναφερθεί στην πρωτοβουλία Grow Greek Tourism Online της Google και στη συνεργασία με τον Δήμο Θήρας για την υποστήριξη του “Σαντορίνη Προορισμός Όλο το Χρόνο”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη