Το εμβληματικό Οινοποιείο Μπουτάρη στη Σαντορίνη πέρασε στο ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ

Το εμβληματικό Οινοποιείο Μπουτάρη, με τον πασίγνωστο θόλο, στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης, εκεί από όπου ξεκίνησε η μεγάλη πορεία της καθιέρωσης του σαντορινιού κρασιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, άλλαξε και πάλι ιδιοκτήτη και εντάχθηκε πλέον στο δυναμικό του Κτήματος Αλφα.

Μετά το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, το Κτήμα Τσέλεπου, το Κτήμα Αβαντίς και το δίδυμο Γεροβασιλείου – Τσακτσαρλή ήρθε η σειρά του Κτήματος Άλφα να έρθει και να επενδύσει στη Σαντορίνη.

“Αυτή η καθοριστική κίνηση όχι μόνο επεκτείνει τη δραστηριότητά μας σε δύο από τις πλέον διάσημες οινοπαραγωγικές ζώνες της Ελλάδας, την ΠΟΠ Αμύνταιο και την ΠΟΠ Σαντορίνη, αλλά και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ στην ελληνική και διεθνή οινική σκηνή”, αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινωθηκε η απόκτηση του οινοποιείου Μπουτάρη στη Σαντορίνη, από την Premia Properties που ήταν ο τελευταίος ιδιοκτήτης.

Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει ακόμα τα ακόλουθα:

“Με την απόκτηση αυτή, το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ επιβεβαιώνει την αφοσίωσή του στην προάσπιση και προώθηση της πολύτιμης ελληνικής αμπελουργικής παράδοσης, συνδυάζοντας το παρελθόν με το μέλλον μέσα από τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η μακροχρόνια εμπειρία μας και η βαθιά τεχνογνωσία μας σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, μας επιτρέπουν να καινοτομούμε με αποφασιστικότητα, αναδιαμορφώνοντας τους ιστορικούς αμπελώνες της Σαντορίνης, και διασφαλίζοντας ότι η αξεπέραστη ποιότητά τους θα διατηρηθεί αναλλοίωτη για τις επόμενες γενιές. Με πλήρη επίγνωση των μοναδικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει το νησί, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε στρατηγικές που εγγυώνται τη αειφορία της οινοπαραγωγής στη Σαντορίνη, διατηρώντας την ανθεκτικότητα των αμπελώνων μπροστά στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Η αδιάκοπη επιτυχία μας και η σταθερή μας πορεία μάς δίνουν τη δύναμη να προχωράμε με τόλμη σε στρατηγικές επενδύσεις, με το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε μας επιτεύγματος.

Διαφήμιση

Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ με την απόκτηση του οινοποιείου Μπουτάρη στη Σαντορίνη δεν αποτελεί μια επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια βαθιά επένδυση στην καρδιά της ελληνικής οινοποιητικής παράδοσης και στην κληρονομιά που οφείλουμε να διαφυλάξουμε. Με την ενεργή συμμετοχή της επόμενης γενιάς στις δραστηριότητές μας, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να παράγουμε κρασιά που αποτυπώνουν το μοναδικό οικοσύστημα του τόπου μας, συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία και το όραμα για το μέλλον.

Αυτή η νέα εποχή για το Κτήμα Άλφα στη Σαντορίνη σηματοδοτεί τη συνέχιση της μακράς παράδοσής μας, με βλέμμα στραμμένο στην παγκόσμια οινική σκηνή. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η στρατηγική κίνηση θα ενισχύσει τη θέση μας στην παγκόσμια αγορά και θα ανοίξει νέους δρόμους για την ανάπτυξη του ελληνικού κρασιού”.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη