Το “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη” στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Σαντορίνη 2013: Ένα βήμα μπροστά

Η πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη” βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, σε ένα ευρύ κύκλο παραγόντων του ελληνικού τουρισμού, καθώς αποτελεί ένα απτό παράδειγμα επιτυχημένης υλοποίησης ενός πολυσύνθετου έργου προβολής προορισμού με ποικίλες προεκτάσεις και εξαιρετική δυναμική.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το Έτος Γαστρονομίας, όπως άλλωστε είχε από την πρώτη στιγμή εξαγγελθεί, έχει ξεπεράσει κατά πολύ το χώρο της εστίασης και έχει απλωθεί σε όλες τις εκφάνσεις της σύγχρονης ζωής στη Σαντορίνη. Στις Τέχνες, στην Παράδοση, στην Παιδεία, στις Επιστήμες και γενικότερα στον Πολιτισμό.

Το Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη έδωσε τη δυνατότητα να συμβούν πρωτόγνωρα πράγματα στη Σαντορίνη όπως για παράδειγμα να εκπαιδευτούν περισσότερα από 350 στελέχη, της εστίασης και της φιλοξενίας, σε θέματα που αφορούσαν στα σαντορινιά αγροτικά προϊόντα και στο κρασί και μάλιστα από επιστήμονες που ζουν και εργάζονται στο νησί.

Στο μεταξύ είναι μακρύς πλέον ο κατάλογος των δράσεων που έχουν ενταχθεί στο Έτος Γαστρονομίας. Οι δράσεις του Δήμου γρήγορα συμπληρώθηκαν με πολλές άλλες δράσεις που “ξεπετάχθηκαν” από παντού. Μια γρήγορη ματιά στο ημερολόγιο εκδηλώσεων του Έτους Γαστρονομίας είναι αποκαλυπτική. Και βρισκόμαστε μόλις στον Ιούλιο.

Το πλέον σημαντικό όμως είναι η παρακαταθήκη που θα αφήσει το Έτος Γαστρονομίας. Μια παρακαταθήκη που χαρακτηρίζεται από την αποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής και από την προσήλωση στον κοινό στόχο των φορέων και των προσώπων που υποστηρίζουν και υλοποιούν το έργο. Μία παρακαταθήκη συλλογικής δράσης, με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο, πάνω και έξω από επιμέρους συμφέροντα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Κώστας Κωνσταντινίδης, 16/7/2013

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη