Το επιμελητήριο για την απεργία των ναυτικών

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων με αφορμή την πιθανή κάθοδο σε απεργία  των ναυτικών της ακτοπλοΐας απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΠΝΟ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό εκ μέρους σας ότι δεν πρέπει για κανένα λόγο να χρησιμοποιηθεί η νησιωτική περιφέρεια, ως μέσο άσκησης πιέσεων προς την πολιτική ηγεσία, αφενός γιατί με αυτό τον τρόπο, συμπολίτες σας στερούνται του συνταγματικού δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης, αφετέρου γιατί εν μέσω της δυσμενούς συγκυρίας που βιώνουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της πατρίδας μας, πρέπει να επιδείξουμε σύνεση, ωριμότητα και ομόνοια.

Και είναι βέβαιο ότι αυτά δεν διασφαλίζονται, αντίθετα υπονομεύονται από ενέργειες που περιλαμβάνουν μέσα εκβίασης, προσβολής δικαιωμάτων και πρόκλησης ζημιών σε βάρος συμπολιτών μας.

Επιπλέον η τακτική που ακολουθήσατε κατά το παρελθόν – αγνοώντας τις επιστολές μας – ήταν ένα πλάγιο μέσο επίτευξης των στόχων σας, η χρήση του οποίου είχε δραματικά αποτελέσματα για τις νησιωτικές περιοχές, εκ των οποίων ενδεικτικά αναφέρουμε, την αδυναμία μεταφοράς ασθενών, την παραμονή νεκρών συμπολιτών μας για μια εβδομάδα σε νεκροτομεία της Αθήνας, την έλλειψη τροφοδοσίας σε βασικά αγαθά καθημερινής ανάγκης, τις ανυπολόγιστες ζημίες για τις επιχειρήσεις, την δυσφήμιση της πατρίδας μας ως τουριστικού προορισμού. Ειδικότερα για τον τουρισμό, πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας, ότι οι κρατήσεις για τη θερινή περίοδο, εμφανίζουν μείωση της τάξης του 40%. Αν όλοι μαζί δεν διαφυλάξουμε αυτόν τον τομέα της οικονομίας, η συρρίκνωση του θα επιφέρει πολύ σύντομα δραματική μείωση της δραστηριότητας τόσο στα νησιά
όσο και στον κλάδο σας.

Για το λόγο αυτό, για άλλη μια φορά, σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις και να επιλέξετε διαφορετικό τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων σας. Ένα τρόπο που θα στοχεύει απευθείας στους υπεύθυνους επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος σας και όχι στους κατοίκους και στην οικονομία της νησιωτικής περιφέρειας. Οι κοινωνίες αλλά και οι επιχειρήσεις της νησιωτικής χώρας δεν αντέχουν ούτε μια μέρα αποκλεισμού. Υπάρχουν νησιά με συχνότητα δρομολογίων, μια φορά την εβδομάδα, όμως το παραβλέπετε ενώ προφανώς αγνοείτε ότι σε αρκετά νησιά όπου μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων είτε έχουν κλείσει είτε είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας, το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε επίπεδα άνω του 40% δεδομένης και της εποχικότητας των κύριων δραστηριοτήτων τους.

Σε αυτή τη δίνη που έχει βρεθεί η νησιωτική περιφέρεια – όπως και το σύνολο της χώρας άλλωστε – θα προβούμε σε οποιεσδήποτε ενέργειες κριθούν απαραίτητες προκειμένου να μην παραμείνουμε για άλλη μια φορά θεατές και θύματα τακτικών τύπου «μπιλιάρδου».

Ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά θα δείξετε σεβασμό στα δικαιώματά μας και θα επιλέξετε διαφορετικούς τρόπους αγώνα και διεκδίκησης των αιτημάτων σας, αποφεύγοντας έτσι να δημιουργήσετε αντιπαλότητα με το σύνολο του νησιωτικού πληθυσμού.”


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη