Σαντορίνη: Το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη επιστρέφει!

Με ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας να απολαύσουμε κορυφαίους μουσικούς σε γνωστά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου

Μετά από μια πενταετή παύση, το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη, ο θεσμός που τόσο αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε από το κοινό της Σαντορίνης αλλά και από τους πολυάριθμους επισκέπτες, επιστρέφει φέτος με τέσσερις ξεχωριστές μουσικές βραδιές.

Όπως πάντα, θα διεξαχθεί στο ιστορικό αρχοντικό του 17ου αιώνα στα Φηρά, από 2 έως 13 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις, χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση της Καθολικής Επισκοπής Θήρας.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Παρασκευή 2/8, φιλοξενώντας τον εξαιρετικό βιολοντσελίστα, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Festival di Maggio στην Καμπανία, Giuliano de Angelis και τον πολυβραβευμένο σε διεθνείς διαγωνισμούς πιανίστα, Paolo Scafarella σε έργα Beethoven, Schumann και Piazzolla.

Την Τρίτη 6/8δύο τραγουδιστές-μόνιμοι συνεργάτες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η διακεκριμένη υψίφωνος, απόφοιτη της φημισμένης Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου, Άννα Στυλιανάκη, ο τενόρος, απόφοιτος του Trinity College of Music του Λονδίνου, Φίλιππος Μοδινός και στο πιάνο ο μοναδικός Δημήτρης Γιάκας, μας προσκαλούν σε μία βραδιά Όπερας με τίτλο “Ο Πουτσίνι και η εποχή του – 100 χρόνια από τον θάνατό του”.

Την Παρασκευή 9/8, το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Μέγαρο Γκύζη, τον εξαιρετικό Ισπανό τρομπετίστα, καθηγητή στο Conservatorio Superior de Música de Valencia, Dr. Vicente Campos που θα συμπράξει με τον πολυβραβευμένο, σε διεθνείς διαγωνισμούς, πιανίστα, καθηγητή στο Conservatorio Superior del Liceo de Barcelona, Michael Davidov Butusovπαρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με έργα Haydn, Schubert, Chopin, Respighi κ.α.

Για τη συναυλία με την οποία θα πέσει η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ, την Τρίτη 13/8, ο κορυφαίος φλαουτίστας της Εθνικής λυρικής Σκηνής Ζαχαρίας Ταρπάγκος, η Anna Chifu, μία από τις πιο αναγνωρισμένες και πρωτοπόρες φλαουτίστες της γενιάς της, ο βιολοντσελίστας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Χρήστος Γρίμπας και η Βαλέρια Χαριτίδου στο πιάνο, θα παρουσιάσουν ένα απαιτητικό, αλλά και ανάλαφρο, πρόγραμμα για δύο φλάουτα, τσέλο και πιάνο, με έργα Debussy, Gluck, Delibes, Doppler, Shocker, Cimarosa, Kuhlau, Bach και Haydn.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Τέλος, επιπλέον του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη, την Κυριακή 25/8, ώρα 20:00, στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στον Ναό Αμιάντου Συλλήψεως, στα Φηρά, με την ANΩ FESTIVAL ORCHESTRA, υπό τη Διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή και σολίστ τον βιολοντσελίστα Strahl Tomasz.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη