Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων στο Παρίσι

Το Ισλαμικό Κράτος σε ανακοίνωσή του, που κυκλοφόρησε στα γαλλικά, αναφέρει ότι “οι στρατιώτες του Χαλιφάτου” στόχευσαν “την πρωτεύουσα του σιχάματος και της διαστροφής» και συνεχίζει:

“Οκτώ αδελφοί μετέφεραν εκρηκτικές ζώνες και όπλα σε στοχευμένες περιοχές στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, που είχαν επιλεγεί ειδικά εκ των προτέρων: το Stade de France κατά τη διάρκεια ενός αγώνα κατά της Γερμανίας τον οποίο ο βλαξ Φρανσουά Ολάντ παρακολουθούσε, το Bataclan όπου εκατοντάδες ειδωλολατρών ήταν μαζί σε ένα πάρτι διαστροφής, καθώς και άλλων στόχων στο 10ο, 11ο και 18ο διαμέρισμα.

Η Γαλλία και όσοι ακολουθούν την πορεία της πρέπει να γνωρίζουν ότι παραμένουν ως πρωταρχικοί στόχοι του ισλαμικού κράτους”.

Λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε δηλώσει ότι Γαλλία υπέστη “επίθεση με έναν άνανδρα επαίσχυντο και βίαιο τρόπο”.

“Έτσι, η Γαλλία θα είναι αμείλικτη στην απάντησή της προς τους μαχητές του ισλαμικού κράτους», είπε, υποσχόμενος να «χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα στο πλαίσιο του νόμου .. σε κάθε πεδίο μάχης, εδώ και στο εξωτερικό, μαζί με τους συμμάχους μας”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη