Το ΚΚΕ Σαντορίνης για το νοσοκομείο

Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ιωάννη Μπασκόζου στο www.life2day.gr, όπου εκφράστηκε η πεποίθηση ότι το νοσοκομείο της Σαντορίνης θα λειτουργεί κανονικά μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, η Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης του ΚΚΕ επισημαίνει:

“H συνέντευξη του ΓΓ ∆ημόσιας Υγείας – εκτός από ολοφάνερα προεκλογική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ- είναι και αποκαλυπτική για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου!

Τι μας λέει ο κ. Ι. Μπασκόζος:

– Γιατροί θα έρθουν, αν «εθελοντές εργολάβοι» τους ετοιμάσουν σπίτια και η τοπική κοινωνία τους «στηρίξει οικονομικά» (τι εννοεί ο ΓΓ;).

– Προσωπικό θα προσληφθεί – όχι μόνιμο και με αξιοκρατικές διαδικασίες – αλλά με την εφαρμογή και νέων ελαστικών μορφών εργασίας (και ιδιωτικές συμβάσεις και μπλοκάκια).

– Χρήματα έχουν διασφαλίσει – «ένα ποσόν» λέει ο ΓΓ (πόσο και σε ποια υπουργεία;) – και μετά «φιλοδοξεί» ότι θα βρεθούν και τα υπόλοιπα για να συνεχίσει τη λειτουργία του!

Προφανώς, ο ΓΓ φιλοδοξεί ότι ο λαός της Σαντορίνης πέρα από τη δυσβάσταχτη φορολογία σε μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες αλλά και την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, θα πληρώσει ξεχωριστά και επί πλέον για να εξασφαλίσει τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Οι φιλοδοξίες του ΓΓ να γεμίσει κι αυτός με τη σειρά του τους Σαντορινιούς με προεκλογικές ελπίδες για τη λειτουργία του νοσοκομείου, δεν θα ευδοκιμήσουν. Οι Σαντορινιοί παρακολούθησαν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να κινείται στην ίδια πεπατημένη με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σε όλη τη χώρα έκλεισαν νοσοκομεία και θεραπευτήρια, η κρατική χρηματοδότησή μειώθηκε, διαλύοντας κυριολεκτικά τη δημόσια υγεία. Το Νοσοκομείο Νάξου υποβαθμίστηκε. Το Νοσοκομείο Σύρου είναι υποστελεχωμένο. Το Κέντρο Υγείας Θήρας δεν έχει χρήματα ούτε για αναλώσιμα και λειτουργεί χάρη στην φιλοτιμία των γιατρών και του προσωπικού. Τώρα θυμήθηκαν το Νοσοκομείο της Σαντορίνης! Αν η κυβέρνηση ήθελε, υπήρχε χρόνος να ξεκινήσει το νοσοκομείο. Και τώρα, δυο βδομάδες πριν τις πρόωρες εκλογές, ο κ. Μπασκόζος προσπαθεί απεγνωσμένα να «κάνει ψήφους» για το ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέμε στο νησί.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε ξεκάθαρα: Το Νοσοκομείο να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ με δημόσιο χαρακτήρα και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με μόνιμο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό και παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας για όλο το λαό.

Είναι δικαίωμα των Σαντορινιών και υποχρέωση του Κράτους απέναντί τους.”

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη