To La Ponta υποψήφιο για τα Βραβεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς του National Geographic

laponta_logoTo La Ponta επιλέχθηκε ως υποψήφιο για τα Βραβεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς του National Geographic και θα διαγωνιστεί στην κατηγορία Sence of Place (Aίσθηση του Τόπου).

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση που είχαμε από τα La Ponta τον Ιούλιο επισκέφθηκε το La Ponta ένα ανώτατο κλιμάκιο του οργανισμού National Geographic για να διαπιστώσει από κοντά το έργο που υλοποιείται στο χώρο. Μετά την επίσκεψη και την καταγραφή των εντυπώσεών του από το έργο, το κλιμάκιο του Νational Geographic προχώρησε άμεσα σε επίσημη πρόταση υποψηφιότητας για τα Βραβεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Το La Ponta επιλέχθηκε να διαγωνιστεί στην κατηγορία Sence of Place. Η κατηγορία αυτή αναγνωρίζει την Αριστεία στην ενίσχυση της πολιτιστικής αυθεντικότητας, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της λαϊκής αρχιτεκτονικής, καθώς και του σχεδιασμού για την υποστήριξη και προστασία των ιστορικών μνημείων, των αρχαιολογικών χώρων, της αυτόχθονης κληρονομιάς και των καλλιτεχνικών παραδόσεων.

Οι υποψήφιοι σε αυτή την κατηγορία θα παρουσιάσουν το πως εμπλέκονται στην προστασία και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, παρέχοντας παραδείγματα των έργων και των πρωτοβουλιών τους, μαζί με τα αποτελέσματα αυτών. Aυτά μπορεί να περιλαμβάνουν την προστασία και τον σχεδιασμό της λαϊκής αρχιτεκτονικής και των ιστορικών χώρων, την συμβολή και την διατήρηση των τοπικών πολιτιστικών και καλλιτεχνικών παραδόσεων, την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των αυτοχθόνων πληθυσμών, την προσπάθεια να μοιραστούν και να επεκτείνουν την σημασία της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης των τοπικών φορέων αλλά και των ταξιδιωτών.

Οι φιναλίστ θα ανακοινωθούν στην ITB Asia στη Σιγκαπούρη τον Οκτώβριο του 2014. Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε ειδική τελετή στην ITB του Βερολίνου τον Μάρτιο του 2015.

Τα World Legacy Awards είναι μια νέα πρωτοβουλία του National Geographic Society (N.G.S.). To N.G.S. είναι ένας από τους μεγαλύτερους και διασημότερους μη κερδοσκοπικούς ταξιδιωτικούς οργανισμούς σε επιστημονικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, με τα μέλη των ταξιδιωτικών οργανισμών στον κόσμο να ανέρχονται σε περισσότερους από 450 εκατομμύρια ανθρώπους, σε συνεργασία με την ITB του Βερολίνου, τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική έκθεση στον κόσμο.

Τα World Legacy Awards τιμούν τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και τους προορισμούς – όπως είναι οι αεροπορικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία, οι κοινότητες – που οδηγούν στη θετική μεταμόρφωση της τουριστικής βιομηχανίας, προβάλλοντας ηγέτες και οραματιστές που χρησιμοποιούν πρακτικές αειφόρου τουρισμού και μοιράζονται τις ιστορίες τους με εκατομμύρια ταξιδιώτες. Πρωτοποριακά και με διεθνή προβολή και προώθηση, οι νικητές και οι φιναλίστ στα World Legacy Awards θα παρουσιαστούν στο National Geographic Traveler και σε άλλα National Geographic έντυπα και ψηφιακά μέσα, ευαισθητοποιώντας και αγγίζοντας ένα παγκόσμιο ακροατήριο.

laponta
copyright: ατλαντίς

To La Ponta είναι ένας πύργος του 13ου αιώνα, ο οποίος βρίσκεται μέσα στο ενετικό Καστέλι του Ακρωτηρίου, 1 χιλ από τον προϊστορικό αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη. Ο πύργος φιλοξενεί έκθεση και εργαστήριο τσαμπούνας, ένα είδος λαϊκού ασκαύλου, καθώς και άλλα παραδοσιακά ελληνικά όργανα, κρουστά και αυλούς.Στο εργαστήριο La Ponta κατασκευάζεται η τσαμπούνα, παραδοσιακοί και αρχαίοι αυλοί καθώς και το κρουστό των Κυκλάδων ντουμπάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη