21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το “μεράκι” της Σαντορίνης εκτίθεται στο Μπελλώνειο

Share


Τη φωτογραφική έκθεση της Βέρας-Μαρίας Γαζή* με τίτλο “Μεράκι” θα φιλοξενεί το Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο από 13 μέχρι 29 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των δράσεων της πρωτοβουλίας του Δήμου Θήρας “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη”.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης, σύμφωνα με τη φωτογράφο είναι μια ένδειξη σεβασμού στο μεράκι της Σαντορίνης για τη γιορτή και τη φιλοξενία. Η λέξη “μεράκι” ορίζει την έντονη ενασχόληση κάποιου με κατάθεση ψυχής, πάθος και ιδιαίτερη περηφάνεια για το αποτέλεσμα. Η ενασχόληση αυτή γίνεται τρόπος ζωής και ο “μερακλής” αφιερώνεται και δημιουργεί, διασκεδάζοντας απόλυτα με όλη τη διαδικασία.

Όπως σημειώνει η κα Γαζή: “Προσκεκλημένη στα πανηγύρια και στις γιορτές της Σαντορίνης, δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω την αφοσίωση, το πάθος και τη δημιουργικότητα με την οποία συμμετέχουν όλοι για τη γιορτή των Αγίων και την απόλαυση των καλεσμένων. Πρώτα η ευλογία των Αγίων, το φροντισμένο λευκό, το μπλε του Αιγαίου στους τρούλους, η λειτουργία, οι αρτοκλασίες, και ταυτόχρονα η προετοιμασία του φάβα, η μουσική, ο χορός, τα λιτά γευστικά εδέσματα και ο οίνος ο Σαντορινιός. Κτήτορες κι αρχόντισσες, ιερείς και νεωκόροι, μάγειρες, αγρότες και ψαράδες, νοικοκυρές και νοικοκυραίοι, παιδιά και γερόντοι, όλοι μα όλοι, καταθέτουν τον καλύτερο εαυτό τους, και ιδού το αποτέλεσμα: με την πιο μικρή λεπτομέρεια φροντισμένη με μεράκι το πανηγύρι γίνεται μοναδική εμπειρία ψυχής τε και σώματος.”

Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου στις 18:30. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από τις 13 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 10:00-14:00.

Την επιμέλεια της έκθεσης (επεξεργασία, εκτυπώσεις, παραγωγή) έχει ο Βελισσάριος Βουτσάς.

* Η Βέρα-Μαρία Γαζή είναι φαρμακοποιός στα Φηρά. Μετά τις σπουδές της στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρακολούθησε σεμινάρια και εργαστήρια για την τέχνη και τη φωτογραφία στην Αγγλία. Την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα θέματα σύγχρονης τέχνης και αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα γύρω από αυτά.

 

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη