Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής καμπάνιας Europe In My Region, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο “Το Νότιο Αιγαίο γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής”, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου και ώρα 20:00, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην Άνω Σύρο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική εκδήλωση με την Ορχήστρα των Κυκλάδων, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί επίσης η συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αναπτυξιακή πορεία και τη βελτίωση της ζωής στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, θα προβεί σε απολογισμό των επιτευγμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και θα παρουσιάσει τους επιδιωκόμενους στόχους της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020. Παράλληλα, θα γίνει προβολή παρουσίασης των έργων που χρηματοδοτήθηκαν στο Νότιο Αιγαίο από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013 και έργων που χρηματοδοτούνται κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο.


Ο συγκεκριμένος χώρος επελέγη ως χαρακτηριστικό δείγμα αποκατάστασης ενός εξαιρετικά σημαντικού μνημείου, στον ιστορικό μεσαιωνικό οικισμό της  Άνω Σύρου, η ύπαρξη του οποίου χρονολογείται από το έτος 1170. Τη σημερινή του μορφή πήρε μετά την κατεδάφιση του παλαιού κτηρίου το 1832 και την εκ θεμελίων ανοικοδόμησή του από τον Τηνιακό αρχιτέκτονα Χατζησίμο. Τα εγκαίνια του νέου ναού έγιναν το 1834 ενώ το κωδωνοστάσιο χτίστηκε το 1855. Για την αποκατάστασή του, διατέθηκε το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι η επικοινωνιακή καμπάνια Europe In My Region γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που υλοποιούνται στην περιοχή τους και να ενημερωθούν για τα έργα και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται από ευρωπαϊκούς πόρους και γενικότερα για τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν, με τη συμβολή των Ευρωπαϊκών Διαθρωτικών Ταμείων.

Print Friendly, PDF & Email