Το όνομα του Πύρρου Δήμα σε λονδρέζικο σταθμό μετρό

Το Λονδίνο ετοιμάζεται να φορέσει τα καλά του και να υποδεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες (27/7-12/8) και στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να μετονομαστούν φέτος το καλοκαίρι οι 361 σταθμοί του μετρό της πόλης και να πάρουν ονόματα σπουδαίων αθλητών που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μεταξύ αυτών είναι και ο δικός μας Πύρρος Δήμας.

Οι δύο κεντρικοί σταθμοί κοντά στο ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου ονομάστηκαν Michael Phelps προς τιμή του 14 φορές ολυμπιονίκη στην κολύμβηση και Cassius Clay (μετέπειτα Muhammad Ali) προς τιμή του σπουδαίου πυγμάχου. Ανάμεσα στα άλλα ονόματα -εν ενεργεία και μη- αθλητών, όπως Carl Lewis, Rafael Nadal, Nadia Komaneci, Maria Mutola, Emil Zatopeκ, Michael Jordan, Ian Thorpe κ.ά. είναι και αυτό του Πύρρου Δήμα, του οποίου το όνομα θα πάρει ο σταθμός Anerley.

Η επιλογή αυτή αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση στο πρόσωπο του Πύρρου Δήμα, ο οποίος στέφθηκε τέσσερις φορές ολυμπιονίκης, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στις ολυμπιάδες της Βαρκελώνης (1992), Ατλάντα (1996) και Σίδνεϋ (2000), και το χάλκινο μετάλλιο στους αγώνες της Αθήνας το 2004.

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη