Το πλήρες κείμενο της απόφασης για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Σαντορίνης

Mε κωδικό MIS 453406 εντάχθηκε, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη” η πράξη “Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση Αλωνάκι και Εγκατάσταση Συνοδών Έργων Διαχείρισης Αστικών Στερεών Απόβλητων Δήμου Θήρας”, με την οποία δίνεται η δυνατότητα επίλυσης του θέματος των σκουπιδιών της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με την απόφαση αντικείμενο της πράξης αποτελούν η αποκατάσταση του ενεργού ΧΑΔΑ του Δήμου Θήρας στη θέση “Αλωνάκι” και ο σχεδιασμός και εγκατάσταση συνοδών έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων, τα οποία συνδέονται άμεσα με την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ.

Συγκεκριμένα η πράξη περιλαμβάνει τα εξής σημεία:

Α. Αποκατάσταση του υπάρχοντα ΧΑΔΑ: Θα γίνουν η Τεχνική Μελέτη Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης (ΤΜΠΑ), οι οριστικές μελέτες και τα έργα αποκατάστασης των υπαρχόντων ΧΑΔΑ του Δήμου Θήρας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Β. Κατασκευή της εγκατάστασης δεματοποίησης και προσωρινής αποθήκευσης των σύμμεικτων απορριμμάτων και των ρευμάτων χαρτιού & πλαστικού. Για την υλοποίηση της εν λόγω εγκατάστασης θα απαιτηθεί περιβαλλοντική αδειοδότηση καθώς και εκπόνηση τεχνικών μελετών αλλά και των εργασιών για την κατασκευή των κτηριακών έργων και έργων υποδομής όπως χωματουργικές εργασίες, έργα οδοποιίας, στέγαστρο κλπ.
Γ. Προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για εφαρμογή προγράμματος Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) χαρτιού και πλαστικού και για τη δεματοποίηση και προσωρινή αποθήκευση του προδιαλεγμένου χαρτιού και πλαστικού και των σύμμεικτων αποβλήτων του Δήμου Θήρας. Για την εφαρμογή της ΔσΠ προβλέπεται η προμήθεια κάδων 360λίτρων και 1100λίτρων εντός των οικισμών και κάδων με πρέσες πλησίον των μεγάλων παραγωγών. Ο εξοπλισμός δεματοποίησης θα περιλαμβάνει εκτός από  τον δεματοποιητή και το μηχάνημα περιτύλιξης και ένα κόσκινο και μαγνήτη με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή ανάκτηση υλικών από τα σύμμεικτα απορρίμματα. Επίσης απαιτείται συνοδός εξοπλισμός όπως περονοφόρο όχημα, compact σύστημα βιολογικού καθαρισμού, πλυστικό μηχάνημα, κτλ.
Δ. Αγορά Γης: Αφορά σε δαπάνες για την απόκτηση της απαιτούμενης γης για την υλοποίηση της πράξης (αποκατάσταση ΧΑΔΑ και κατασκευή των υποδομών για τη διαχείριση των απορριμμάτων).
Ε. Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών
ΣΤ. Τεχνικός Σύμβουλος για την υποστήριξη του φορέα κατά την υλοποίηση της πράξης.

Παραδοτέα της πράξης αποτελούν:
(α) ο πλήρως αποκατεστημένος ΧΑΔΑ στη θέση ‘Αλωνάκι΄Δήμου Θήρας,
(β) οι υποδομές για την διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων,
(γ) η απόκτηση της γης καθώς και οι μελέτες και υπηρεσίες για την υλοποίηση της πράξης, και
(δ) η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δήμου Θήρας.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι 28.58 (μήνες) ενώ η ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 31/12/2015.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 3,037,400.59 Ευρώ.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης είναι διαθέσιμο εδώ: Apokatastasi_XADA_Santorinis

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη