Ηφαίστεια 2024 – Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην ηφαιστειακή κληρονομιά της Σαντορίνης

Η Σαντορίνη ετοιμάζεται να φιλοξενήσει στα τέλη της επόμενης εβδομάδας μια από τις πιο εντυπωσιακές εκδηλώσεις του φθινοπώρου, τα Ηφαίστεια 2024, την εικονική αναπαράσταση της ηφαιστειακής έκρηξης, με εντυπωσιακές ρίψεις πυροτεχνημάτων από τη Νέα Καμένη. Η εκδήλωση αποτελεί θεσμό άνω των 30 ετών, που αναδεικνύει την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά του τόπου, ενώ παράλληλα προβάλλει το νησί σε διεθνές επίπεδο.

Η αναπαράσταση θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου 21/9 στις 21:00 και θα είναι ορατή για το κοινό από όλη την καλντέρα, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σαντορίνης και της Θηρασιάς. Τα Ηφαίστεια θα πλαισιωθούν και από μουσικές εκδηλώσεις πριν και μετά την αναπαράσταση, αλλά και την προηγούμενη ημέρα, Παρασκευή 20/9.

Το αναλυτικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε η ΓΕΩΘΗΡΑ για το διήμερο 20-21/9 έχει ως εξής:

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες από τη ΓΕΩΘΗΡΑ, για όσο διαρκεί η τρέχουσα δημοτική περίοδος, το ετήσιο ραντεβού για τα Ηφαίστεια καθιερώνεται ξανά για το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, συμβάλλοντας στην παράταση της τουριστικής περιόδου. Με αυτό το δεδομένο, τα Ηφαίστεια θα μπορούν να αξιοποιηθούν για τα επόμενα χρόνια ως ένα μέγα-γεγονός που θα προσελκύει κόσμο.

Τα επόμενα Ηφαίστεια μέχρι το 2028 θα γίνουν ως εξής:

  • Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025
  • Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026
  • Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2027
  • Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2028

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη