22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το πρόγραμμα του φετινού Caldera Festival στην Οία

Share

Ιδιαίτερα πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα εκδηλώσεων του 4ου Φεστιβάλ Τέχνης και Λογοτεχνίας της Καλντέρα, που διοργανώνει το βιβλιοπωλείο Atlantis Books, 11-13 Σεπτεμβρίου. Λέξεις και σκέψεις, νότες κι αστέρια θα δώσουν ραντεβού στην μικρή ταράτσα του βιβλιοπωλείου στην Οία, αγναντεύοντας το Αιγαίο.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Προαιρετικά μπορεί κάποιος να αγοράσει εισιτήριο που στην ουσία αποτελεί κουπόνι για αγορές από το βιβλιοπωλείο, εξασφαλίζοντας παράλληλα σίγουρη είσοδο στις εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει:

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου

19:30 – στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Γεωργίου – Πανηγυρόσπιτο
Κονσέρτο με τον σολίστ του πιάνου Julian Gargiulo σε έργα Μπετόβεν

Ο Julian Gargiulo είναι διεθνώς αναγνωρισμένος πιανίστας και συνθέτης, απέκτησε τον τιμητικό τίτλο του καλλιτέχνη Steinway το 2015. Στο βιογραφικό του συγκαταλέγονται κονσέρτα σε χώρους όπως Carnegie Hall (ΗΠΑ), United Nations’ Dag Hammarskjöld Auditorium (ΗΠΑ), Moscow Conservatory Hall (Ρωσία), Teatro Philarmonico du Verona (Ιταλία), The Esplanade (Σινγκαπούρη) and Seymour Theatre Centre (Αυστραλία).

22:00 – στο Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα
Σώτη Τριανταφύλλου και Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η Σώτη Τριανταφύλλου είναι συγγραφέας (μυθοπλασίας και δοκιμίων), ιστορικός, ειδικευμένη στις αμερικανικές υποθέσεις. Η Αμάντα Μιχαλοπούλου έχει γράψει επτά μυθιστορήματα, τρεις συλλογές διηγημάτων και αρκετά παιδικά βιβλία. Έργα της έχουν μεταφραστεί σε δεκατρείς γλώσσες. Το τελευταίο της βιβλίο «Γιατί σκότωσα την καλύτερή μου φίλη» είναι υποψήφιο για το Εθνικό Βραβείο Μετάφρασης των Η.Π.Α.

23:30 – στο Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα
Αύγουστος Κορτώ

Ο Αύγουστος Κορτώ έχει γράψει είκοσι βιβλία, κι έχει υπογράψει πάνω από πενήντα μεταφράσεις – ανάμεσά τους έργα των Salinger, Updike, Nabokov, Cormac McCarthy, Annie Proulx, Colum McCann και Joyce Carol Oates.

 

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου

11:00-13:00 – στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Γεωργίου Οίας – Πανηγυρόσπιτο
Λογοτεχνικές δράσεις για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών

18:30-20:30 – στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Γεωργίου Οίας – Πανηγυρόσπιτο
Κουαρτέτο του Ross Daly

Το κουαρτέτο απαρτίζεται από τους Ross Daly (λύρα, σάζι, τάρχου), Κέλυ Θωμά (λύρα), Tαξιάρχη Γεωργούλη (ούτι) και Σοφία Ευκλείδου (τσέλο). «Μουσικός (και πολίτης) του κόσμου» ο Ross Daly ειδικεύεται στην Κρητική λύρα, ενώ έχει κυκλοφορήσει πάνω από 35 δίσκους αυθεντικών συνθέσεων και παραδοσιακών μελωδίων συλλεγμένες στα ταξίδια του. Το 1982 έστησε το μουσικό εργαστήρι «λαβύρινθος», στο Χουδέτσι, 20χμ νότια από το Ηράκλειο Κρήτης.

21:30 – στο Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα
David Sedaris

Ο David Sedaris είναι μπεστελερίστας Αμερικάνος συγγραφέας ελληνικής καταγωγής και ένας από τους πιο αγαπητούς χιουμορίστες παγκοσμίως. Τα βιβλία του έχουν πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως ενώ έχουν μεταφραστεί σε πάνω από είκοσι-πέντε γλώσσες. Στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μελάνι.

 

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου

18:30-20:30 – στο Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα
Αναγνώσεις και προβολές Κ.Π. Καβάφη, από το Αρχείο Καβάφη της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

Η κυριότητα του Αρχείου Καβάφη διαβιβάστηκε στο Ίδρυμα Ωνάση το 2012. Το Αρχείο Καβάφη περιλαμβάνει το προσωπικό αρχείο του ποιητή (χειρόγραφα, φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα). Το Αρχείο Καβάφη/’Ιδρυμα Ωνάση μέσα από τις πολλαπλές πρωτοβουλίες και δράσεις του (ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα, ψηφιοποίηση του καβαφικού αρχείου, έκδοση του καβαφικού έργου σε braille κ.ά) αποσκοπεί στη διάνοιξη νέων τρόπων συνομιλίας και διάδρασης του κοινού με τη ζωή και το έργο του Αλεξανδρινού ποιητή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέσα στο βιβλιοπωλείο τέσσερις ποιητές, οι Κατερίνα Ηλιοπούλου, Ορφέας Απέργης, Παναγιώτης Ιωαννίδης και Θοδωρής Χιώτης, θα συμμετέχουν με one-to-one αναγνώσεις ποιημάτων Καβάφη σε δύο με τέσσερα σημεία στο βιβλιοπωλείο. Όταν θα αρχίσει να σουρουπώνει, γύρω στις 19:30 θα ξεκινήσει προβολή video στην ταράτσα του βιβλιοπωλείου. Η προβολή θα γίνεται παράλληλα με τις αναγνώσεις, στην ταράτσα του βιβλιοπωλείου.

20:00-21:00 στο Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα
Σόλο κονσέρτο Hang & Handspan από τον Σπύρο Παν

Ο συνθέτης Σπύρος Παν με τα ιδιαίτερα όργανα Hang & Handspan θα φροντίσει για τη μουσική επένδυση του δειλινού κάνοντας ένα διεθνές μουσικό ταξίδι.

21:30 – στο Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα
Billy Collins

Ο Billy Collins είναι δαφνοστεφής ποιητής των Η.Π.Α. (2001-2003). Οι τρεις ποιητικές συλλογές του Collins έχουν σπάσει τα ρεκόρ πωλήσεων ποίησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 2286072346

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη