Το προσωπικό φύλαξης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων εκπαιδεύεται

Μετά τα δύο σχετικά πρόσφατα κρούσματα κλοπής που σημειώθηκαν στην Πινακοθήκη στην Αθήνα και στο αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας, τα υπουργεία Προστασίας του πολίτη και Πολιτισμού & Τουρισμού έκριναν αναγκαία την εκπαίδευση σε θέματα ασφαλείας για το προσωπικό φύλαξης των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Έτσι, από σήμερα και μέχρι την επόμενη Δευτέρα, δύο χιλιάδες άτομα, προσωπικό φύλαξης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων σε όλη τη χώρα, ξεκίνησαν την ανάλογη εκπαίδευση, της οποίας στόχος είναι η αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας των μουσείων και των αρχαιολογικών μας χώρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που αρχαιοφύλακες θα εκπαιδευτούν σε θέματα ασφαλείας από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε είκοσι τρεις πόλεις σε όλη την επικράτεια, με την επιμέλεια του Υπουργείου Πολιτισμού και τη συνδρομή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α) και της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι εκπαιδεύσεις είναι ημερήσιες και θα πραγματοποιηθούν σε κατάλληλα εξοπλισμένες αίθουσες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, των Αστυνομικών Υπηρεσιών και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, από εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό των φορέων αυτών.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη